ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ KADIN KOLEKTİFİ ÜYELERİ “ÖZGECAN ASLAN” İÇİN YÜRÜDÜ

Bilecik’te, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesi nedeniyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kadın Kolektifi üyeleri yürüyüş düzenlendi.

17 Şubat 2015 Salı 13:59
2635 Okunma
ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ KADIN KOLEKTİFİ ÜYELERİ “ÖZGECAN ASLAN” İÇİN YÜRÜDÜ

Bilecik’te, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesi nedeniyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kadın Kolektifi üyeleri yürüyüş düzenlendi. 

 

 

 

  Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, sloganlar atarak, Cumhuriyet caddesinden, Atatürk Bulvarı ve Teyfikbey Caddesi üzerinden yürüyerek, tekrar Cumhuriyet meydanında geldiler.

 

 

  Burada Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kadın Kolektifi adına açıklama yapan Şevval Kaya, Mersin'in Tarsus ilçesinde kayıp olarak aranan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürüldükten sonra yakılmış cesedi 12 Şubat akşam saatlerinde bulunduğu belirtti. Kaya, “AKP eliyle desteklenen erkek şiddetli bir üniversite kadınının daha hayatının son bulmasına sebep oldu.

 

 

Kadınların kahkahasından korkan, "Kadın erkek eşit değildir “diyen zihniyettir. Bugün kadın cinayetlerinin hızla artmasına sebep olan tacizcileri, tecavüzcüleri, kadın katillerini mahkemede aklayanlardır Özgecan'ın katilleri. Erkek şiddetini ilmek ilmek örmeye çalışan "Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin" diyen çok yetkililerdir. Bugün kadınların yaşam haklarını alan o yetkililer şimdi açsın kulaklarını iyi dinlesinler kadınları.

 

 

Kadın düşmanlığıyla attığınız her adımın karşısında biz kadınlar olacağız. Siz pervasızca nefretinizi, gericiliğinizi saça saça konuştuğunuzda karşınızda üniversiteli kadınları göreceksiniz. Aramızdan aldığınız her kadın için, hayatını kararttığınız her kadın için tek tek hesap vereceksiniz. Korktuğunuz kahkahalar hazırlayacak sonunuzu.

 

 

Buradan bir kez daha duyuralım Özgecan arkadaşımız öldürülen ilk kadın değildir ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Özgenin hesabını kadınlar sokaklarda soracak” dedi. Konuşmanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 17.02.2015 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle