SEÇMEN LİSTELERİNDE ADLARINI GÖREMEYİNCE ACI GERÇEĞİ ÖĞRENDİLER

Bilecik’te Gazipaşa Mahallesi Leylak Sokak ve Yıldız Sokakta oturan 9 hane seçim listelerinde isimleri olmadıkları için başvuru yaptılar ve işin gerçeği ortaya çıkınca şok oldular.

25 Ocak 2014 Cumartesi 12:41
2268 Okunma
SEÇMEN LİSTELERİNDE ADLARINI GÖREMEYİNCE ACI GERÇEĞİ ÖĞRENDİLER

Bilecil'te iddiya göre, 1978 Yılında Gazipaşa Mahallesi Yıldız Sokak ve Leylak Sokak üzerinde bulunan yere evlerini yapan mahalle sakinleri seçmen kayıtlarında adlarını göremedikleri için nüfus müdürlüğüne başvuru yaptılar. Oradan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne giden vatandaşlar evlerinin yıkım kararını öğrenince ne yapacaklarını bilemediler. Önümüzde yerel seçimlerde ise orasının ev kayıtların silindiği ve oturdukları yerin arsa olarak görünmesinden dolayı seçmen listelerinde adları olmaması onların oy kullanamayacak duruma soktu.

  Yıkım kararı çıkan 9 hane adına konuşan Şerafettin Turhan biz burada 1978 senesinden bu yana oturuyoruz ve evin vergisinin algısını ödediklerini belirtti. Turhan, “ Seneler önce Tapu Kadastro müdürlüğü ölçüme geldi. Ölçümlerin sonucunda evlerin tapularını bizim üstümüze mal sahipleri ise arsaları verdiler. Tapu Kadastro Müdürü bir gün bizi çağırdı gidin mirasçıları bulun kolaylık içinde onlar parasını alasın sizde tapularınızı alın dedi. 10 gün bize müsaade verdi o zaman 17 kişi olan mirasçıları aradık sorduk hiç birini bulamadık. 10 gün sonra Tapu Kadastro Müdürüne gittik bize mahkemeye vermemizi söyledi. Bizlerde toplaşıp mahkemeye verdik. Tapu Hakimi Kadrettin Bey keşfe geldi. Sonra mahkeme, mahkeme üstüne son mahkemede bize evin fiyatlarını sordu arsa sahiplerine arsa fiyatı sordu anlaşamayınca ne siz paranızı alabilirsiniz nede sizde tapunuzu alabilirsiniz gidin anlaşın anlaşmadan bir daha gelmeyin dedi. Sonra biz bir daha muhatap bulamadık bu sırta zarfında evimizde oturmaya devam ettik.

 Dün muhtarlık binasına gittiğimizde seçmen listelerinde ismimizin olmadığı gördük ve gerekli yerlere müracaatlarımız yaptık baktık ki sahte evraklarla bu evler tapudan silinmiş yıkım kararı alınmış ve seçmen kayıtlarından ismimizin silinmiş olduğu gördük. Bu oturduğumuz evler şuana gözükmüyor ama biz elektrik, su, doğalgaz, Belediye ye harç ve diğer masraflarını ödüyoruz” dedi.

 Şimdi burada oturan 9 hane 20 seçmenin hem evlerinden olacak hem de önümüzdeki yerel seçimlerde oy kullanamayacak. Buradan yetkililere seslenen vatandaşlarının sonları ne olacak olması halk tarafından merak konusu haline geldi.

 

Son Güncelleme: 25.01.2014 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle