POLİS TEŞKİLATININ 169'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Türk Polis Teşkilatı'nın 169’üncü kuruluş yıl dönümü Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı.

10 Nisan 2014 Perşembe 11:16
2664 Okunma
POLİS TEŞKİLATININ 169'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

 Türk Polis Teşkilatı'nın 169’üncü kuruluş yıl dönümü Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı.

 Tören, Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mesut Çelebi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

 Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru yaptı. Yaptığı konuşmada, devletin bekasını, milletimizin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canlarını ve mallarını feda etmekten çekinmeyen teşkilatının yıldönümünün kutladı. Özüdoğru, “ Anayasanın, kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin kendine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakarlıkla gece gündüz demeden görevini sürdürmektedir.

 Şehrimizin huzur ve güvenini sağlarken halkımızın bizden beklentisinin, güler yüzlü, içten, anlayış gösteren, yardımcı olan, kimliği ve silahından çok kişiliğini ön plana çıkaran, kendisine soru sorulabilen, insancıl, kibar ve güvenilir bir polis teşkilatı arzuladığının bilincinde, vatandaşın güveni kazanılmadan başarı elde edilemeyeceğinin farkındayız. Bu nedenle polis-halk ilişkilerimiz birinci önceliğimizdir. Görevini, yüreği, beyni ve bileği ile canı ve kanı pahasına yerine getiren böylesine ahenkli, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı, disiplinli, profesyonel çalışma anlayışına sahip, meslek onurunu her şeyin üzerinde tutan bir kadro ile çalışmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Yolumuz uzun, çileli olduğu kadar onurlu ve kutsaldır. Bu yola baş koyan bizler gerek ülkemizin, gerekse teşkilatımızın şanlı tarihine layık olduğumuzu geçmişte nasıl ispatladıysak, bundan sonrada yapabilecek güç, inanç ve kararlılığına sahibiz “ diye belirtti.

 

 Konuşmalarının ardından  "Polis" konulu şiir yarışmasında 1’inci olan Ertuğrulgazi Ortaokulu öğrencisi Aybüke Demiralan, 2’inci olan öğrenci Samet Özmen, 3’üncü olan öğrenci Doğukan Berk Üre, “ Polis” konulu kompozisyon yarışmasında Lise öğrencileri arasında, 1’inci olan Ahsen Kübra Öztürk, 2’inci olan öğrenci Hilal Aslanboğa, 3’üncü olan öğrenci Fatma Elif Akpınar, ve son olarak “Polis” konulu resim yarışmasında 1’inci olan Eray Özdoğan, 2’inci olan öğrenci İlayda Kibir ve 3’üncü olan öğrenci Hilal Öz’e ödülleri verildi. Kompozisyon yarışmasında 1’inci olan Ahsen Kübra Öztürk kompozisyonunu okurken gözyaşlarını tutamadı ve büyük alkış aldı.

 Ödüllerin verilmesinin ardından Kız Teknik ve Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibibnin gösterisinin ardından Polis Teşkilatının yapmış olduğu kortej ile tören son buldu.

 Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mesut Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Vali Yardımcıları, askeri erkan polisler, polis okulu öğrencileri  ve vatandaşlar katıldı.

 Yapılan törenlerin ardından  protokol ve beraberindekiler Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde Trafik Tescil, Olay Yeri İnceleme, Terörle Mücadele ve Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünün hazırlamış oldukları sergiyi gezdiler.

  Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Engin Keleş, Bilecik Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru'ya, kara kalemle çizdiği resimlerini hediye etti.

 

 

Son Güncelleme: 10.04.2014 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle