JANDARMA 175. YILINI KUTLADI

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175’inci yıl dönümü İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören ile son buldu.

14 Haziran 2014 Cumartesi 12:50
2511 Okunma
JANDARMA 175. YILINI KUTLADI

 Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175’inci yıl dönümü İl Jandarma Komutanlığında  düzenlenen tören ile son buldu.  

  Bilecik İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının yapılması ile başladı.

 

 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, bugün mensubu olmaktan her zaman büyük onur duyduğu, kurulduğu günden bu güne yüce millete ve güzel vatana sadakat ile hizmet eden Jandarma teşkilatının 175’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti, “175 yıllık köklü tarihi ile Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bu güne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenini kazanmış milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması gibi hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır.

 

 

 Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek. Var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mahzar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece, gündüz, sıcak, soğuk, yağmur ve çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir.

 

 

 Buna mukabil Jandarma Teşkilatı olarak bizlerde halkımızın en zor günlerinde bile Türk Ordusuna ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Jandarmasına desteğini hiçbir zaman esirgemediğinin bilincindeyiz. Halkımızın göstermiş olduğu bu fedakarlığın gereği olarak Jandarma Teşkilatı insanımızın hak ettiği hizmet ortamını sunabilmek ve onlara güven içerisinde yaşayabilecekleri huzurlu alanlar oluşturabilmek adına her anı kendini yenilemek ve geliştirmek adına bir fırsat bilmektedir” dedi.

 

 

  Konuşmanın ardından kürsüye gelen Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, emniyet ve asayiş devletin ilk görevlileri arasında olduğunu belirtti. Nayir, “Bu amaçlar devletler dış güvenlikleri için ordulara, iç güvenlikleri için kolluk kuvvetlerine sahiptirler. Ülkemizde genel kolluk gücü olarak Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarını kurmuş bulunmaktadır. Ülkemizin temel kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatı 175 yıldır yürüttüğü hizmet ve fedakarlıklarıyla milletin güven ve takdirini kazanmıştır.

 

 

 Ülkemizde iç güvenliğin ve asayişin sağlanması, temel hak ve hürriyetlerin korunmasıyla görevli bir birim olarak Jandarma Genel Komutanlığımız sahip olduğu eğitimli personeli ve donanımlarıyla kardeş kuruluşlara olan emniyet teşkilatı ve sahil güvenlik komutanlığıyla birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu huzur ortamını sağlamakta ve görevini başarıyla yerine getirmektedir. 1839 yılında kurulan ve gelişen güçlü yapısıyla kıvanç duyduğumuz Jandarma Teşkilatımız görev ve sorumluluklarını bugün olduğumuz gibi gelecekte de aynı şekilde ve kararlılıkla sürdüreceğine inancımız tamdır” dedi.

 

 

 

  Konuşmalarını ardından il çapında düzenlenen şiir, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Şiir yarışmasında 1’inci olan “Güven Verir Jandarma” adlı şiiri okunmasının ardından, narkotik köpeği “Roka”’nın temsili bir araçta uyuşturucu madde bulma gösterisi ile tören son buldu. Düzenlenen töreninin ardından İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan tanıtım stantlarını gezen protokol üyeleri buradan 2’inci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen akşam yemeğine geçtiler.

 

 

  Yapılan programa Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2’inci Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Yardımcı Nihat Can, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, çok sayıda Kurum Müdürleri, Şehit ve asker aileleri katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 14.06.2014 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle