İLK SICAK ASFALT DÖKÜLDÜ

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından Bilecik merkez Gülümbe köyüne yapılan 160 ton üretim kapasiteli Asfalt Plenti Tesisi ilk üretimini gerçekleştirdi.

05 Haziran 2015 Cuma 10:58
2155 Okunma
İLK SICAK ASFALT DÖKÜLDÜ

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından Bilecik merkez Gülümbe köyüne yapılan 160 ton üretim kapasiteli Asfalt Plenti Tesisi ilk üretimini gerçekleştirdi. 

 

 

  Bilecik İl Özel İdaresi tarafından Bilecik merkez Gülümbe köyüne yapılan 160 ton üretim kapasiteli Asfalt Plenti Tesisi ilk üretimini gerçekleştirirken, ilk sıcak asfalt merkez Kurtköy’e döküldü. Konu hakkında açıklama yapan Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, en son 9 yıl önce Kurtköy’e asfalt atıldığını ve Kurtköy’e yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda bir bölümüne sıcak asfalt döküleceğini söyledi.

 

 

 Asfalt Plenti Tesisi’nin 9 milyonluk bir yatırım olduğunu anlatan Yıldırım, “Bu 9 milyonla sadece asfalt şantiyesi değil, bunun yanında 1 adet Yol Şube Müdürlüğüne ait atölye, Yol Şube Müdürlüğü'ne 3 adet greyder 3 adet ekskavatör 3 adet kamyon, bunun yanında silindirlerimizi aldık. Aldığımız hizmet araçları var. 2 tane çift kabinli 4 çarpı 4 araçlar var. Bunlar daha gelmedi gelecekler yakında. Paranın tamamı hizmet şantiyesine gitmedi bunlarda var içinde” dedi.

 

 

  “2019 YILINA KADAR HEMEN HEMEN TÜM GRUP YOLLARI VE KILCAL YOLLARI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 

  Yapılan sıcak asfalt yolun kilometre bazında maliyetinin daha hesaplamadıklarını, bu maliyetin 4 kilometrelik Kurtköy yolu tamamlandıktan sonra hesaplanacağını belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Şuanda tam bir maliyet çıkmadı, ama kilometre başına 120 ile 150 bin TL arası olacağını düşünüyoruz. 4 kilometrelik yol bittikten sonra tam kilometresi hesaplanıp maliyeti net çıkacak. Bundan sonraki yatırımlarımız öncelikle köy grup yolları, öncelik bunu yapacağız sonrasında da kılcal yollar dediğimiz ara yollara kadar girmeyi hedefliyoruz. Kısa bir vadede olacak diye bir şey yok 2019 yılına kadar hemen hemen tüm grup yolları ve kılcal yolları bitirmeyi hedefliyoruz".

 

 

  “BUNLAR SEÇİM YATIRIMI DEĞİL, KÖYLERİMİZİ İNŞALLAH ŞEHİR YAPACAĞIZ”

 

  Bu yapılan hizmetleri seçim yatırımı olarak değerlendirenlere seslenen Yıldırım, “Bu yaptığımız yatırımlar seçim yatırımı değil. Bu şantiye geçen sene İl Genel Meclisinden geçti. Gerçekten güzel bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Köylerimiz artık dediğimiz gibi şehir olacak demiştik. Köylerimizi inşallah şehir yapacağız. Bir taraftan da çöp toplama işine başladık. Sinek ilacı dediğimiz ilaçlama işlemine başlayacağız. Artık köylerimizde köylümüz bu tip yatırımları da görecek.  Köylerde kaldırımları dahi yapılmaya başlanılmış köyler var. Bundan sonra asfaltımızı da döktüğümüz zaman şehirden hiç bir farkları kalmayacak. Bu bir seçim yatırımı değil güzel bir yatırım olduğunu düşünüyorum. BU 2019 yılına kadar devam edecek. Hızlı ve seri bir şekilde yollarımızı bitireceğiz. Bilecik'teki köyler farkındalığını görecek inşallah. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

 

  “BU ASFALTLAMA ŞUANDA 1’İNCİ SINIF BİR PROJE”

 

  Kurtköy Muhtarı Mehmet Ali Akıncı ise, 2014 yılında köyü teslim aldığını belirterek, “Köyün ihtiyacı olan ve köye yakışan her türlü hizmetler için geldik. O günden bu tarafa yapılanları sosyal medya üzerinden hemşerilerimizin takip ettiği gibi insanlarımıza çok güzel yakışan şeyleri yapmaya çalıştık. Başta Bilecik ekibinde İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım bu konuda bize çok yardımcı oldu. İnşallah buraya yapılan güzelliklerin tüm köylere de olmasını istiyoruz. BU asfaltlama şuanda birinci sınıf bir proje.

 

 

 Dev bir proje bunu bu şekilde proje yaptık. Göründüğü gibi insanların sosyal yaşamında ve köye girişlerde maliyeti düşen mazot maliyetini düşüren çok büyük fayda sağladık. Sadece çalışmalara asfaltla kalmadı bakıldığı üzere tüm hizmetler geldi. Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarabilecek top sahası açıldı ve şuanda maçlar oynanıyor. İnşallah bundan öteye de daha güzel şeyler olacağına inanıyorum” dedi.

 

 

  Konuşmaların ardından Serkan Yıldırım ve beraberindekiler dökülen asfalt hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Son Güncelleme: 05.06.2015 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle