İFTAR SONRASI TARİHİ ORHANGAZİ CAMİİ'NDE BİNLERCE KİŞİ TERAVİ NAMAZI KILARAK ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ

Bilecik Belediyesi tarafından Şeyh Edebali Türbesi meydanında gerçekleştirilen iftar programında 5 bini aşkın kişi, Kadir Gecesi'nin manevi atmosferini birlikte paylaştı.

14 Temmuz 2015 Salı 06:19
1673 Okunma
İFTAR SONRASI TARİHİ ORHANGAZİ CAMİİ'NDE BİNLERCE KİŞİ TERAVİ NAMAZI KILARAK ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ

  Bilecik Belediyesi tarafından Şeyh Edebali Türbesi meydanında gerçekleştirilen iftar programında 5 bini aşkın kişi, Kadir Gecesi'nin manevi atmosferini birlikte paylaştı.

 

 

  Bilecik Belediyesi tarafından bütün mahallelerde gerçekleştirilen ve yoğun bir katılımın olduğu iftar programları kapsamında, Kadir Gecesi’nde Şeyh Edebali Türbesi'nde gerçekleştirilen buluşmada 5 bin kişi aynı iftar sofrasında iftar açtı. Osmanlı Devleti'nin Manevi Kurucusu Şeyh Edebali Türbesi'nin bulunduğu meydanda gerçekleştirilen iftar programında iftarlar açıldı, teravih namazları kılındı ve Şeyh Edebali Türbesi ziyaret edildi. Şehir dışından da katılımın yoğun olduğu geceye katılan Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve 5 bini aşkın vatandaşlar katıldı.

 

 

 

  ''CENABI ALLAH TÜM İSLAM ALEMİNİ HUZUR VE MUTLULUK İÇİNDE BAYRAMA ERİŞTİRSİN''

 

  Belediye Başkanı Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada, ''Cenabı Allah tüm İslam aleminin huzur ve mutluluk içinde bayrama eriştirsin'' ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

 

 

  ''İşte bu Kadir Gecesi'nde bir tarafından şehrimizdeki ve ülkemizdeki birlik ve beraberlik, kardeşlik ve sevgi ile hoşgörü iklimi için şükür ederken ve bunun devamı için dua ederken, diğer taraftan birlikten, beraberlikten ve kardeşlikten kopmuş, aralarına nifak girmiş olan İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin tekrar birlik ve beraberliklerini kazanmaları, huzur ve sulhu bulmaları için dua edelim.

 

 

 Gerçekten birliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu iki fotoğraf gösteriyor. Onun için bir taraftan aramızda ihtilaflar olabilir, farklı fikirlere mensup olabiliriz ama biz birlikte Bilecik'iz, birlikte Türkiye'yiz. Bir Suriye'ye bakın, bir Irak ve Mısır'a bakın. Eğer araya tefrika girerse ne olacağını görün. Onun için Türk milleti olarak, bu topraklarda bir ve bütün olmalıyız ve bizden medet bekleyen Uygur Türk kardeşlerimizi, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz için bu akşam dua edelim. Onların da huzur ve mutluluk içinde bayrama girmeleri için dua edelim.''

 

 

  BİLECİK BELEDİYESİ'NDEN OSMANLI ŞERBETİ İKRAMI

  Bin aydan daha hayırlı olan ve manevi atmosferin yoğun şekliyle yaşandığı gecede hep birlikte teravih namazı kılındı, eller semaya hep birlikte açıldı. Şehir dışından da katılımın yoğun olduğu programda kılınan teravih namazının ardından konuklara, Osmanlı Şerbeti ikram edildi.

 

 

 

Son Güncelleme: 14.07.2015 06:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle