HAYVAN PAZARINDA ULTRASON CİHAZI İLE GEBELİK MUAYENESİ

Bilecik kurban pazarında hayvanlara ultrason cihazı ile gebelik muayenesi yapılırken kulak küpeleri de tek tek inceleniyor.

22 Eylül 2015 Salı 07:18
1927 Okunma
HAYVAN PAZARINDA ULTRASON CİHAZI İLE GEBELİK MUAYENESİ

 Bilecik kurban pazarında hayvanlara ultrason cihazı ile gebelik muayenesi yapılırken kulak küpeleri de tek tek inceleniyor.

 

 

  Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurban pazarına satılmak üzere gelen hayvanlarda ultrason cihaz ile gebelik muayenesi yapılırken, hayvanların küpesi olup olmadığını da inceleniyor.

 

 

 Yapılan denetimler sonrası İHA muhabirine açıklama yapan Veteriner İşleri Müdür Vekili Nedret Avcı, kurban pazarında denetimlerinin aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, “Pazara gelen hayvanların kulak küpe numaralarını, gebelik muayenelerini, sevk raporları ve pasaportlarını müdürlüğümüz olarak inceliyoruz. Sıkıntılı olan hayvanları pazardan çıkartıp gönderiyoruz. Burada bütün kontrolleri yaparak vatandaşlarımıza sağlıklı bir hizmet sunuyoruz” dedi.

 

 

  BU SENE KAÇAN HAYVANLAR KOLAYCA YAKALANACAK

 

  Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan yeni bir uygulamadan bahseden Avcı, “Bu sene yeni bir yöntem olarak kaçan hayvanlarımız için üfleme cihazı kullanıyoruz. Pazardan veya bahçelerden kaçan hayvanlarımızı bu yöntemle sakinleştirip yakalıyoruz. Aparatı içine ilacı koyup üflediğimiz zaman hayvana saplanıyor ve hayvanı sakinleştirip yakalanmasını sağlıyor” ifadelerinde bulundu.

 

 

  “İSLAMİ ŞARTLARA VE KURALLARA UYGUN HİJYENİK BİR ŞEKİLDE KESİMİNİ SAĞLIYORUZ”

 

  Son olarak Bilecik Belediyesi Mezbahası hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdür Vekili Nedret Avcı, bu sene vatandaşlara Bilecik Belediyesi Mezbahası olarak bu senede hizmet vereceklerini belirterek, “Mezbahaya getirilen hayvanlar İslami şartlara ve kurallara uygun hijyenik bir şekilde kesimini sağlıyoruz. Burada parçalanıp hayvan sahiplerine poşetle birlikte evlerine gönderiyoruz” dedi.

 

Son Güncelleme: 22.09.2015 07:18
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKKurbanKesim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle