GAZETECİLER AKÇAKOCA'DA BULUŞTU

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği 81’inci Yerel Gazetecilik Semineri Düzce'nin ilçesi Akçakoca’da gerçekleştirildi.

05 Haziran 2016 Pazar 09:24
986 Okunma
GAZETECİLER AKÇAKOCA'DA BULUŞTU

  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği 81’inci Yerel Gazetecilik Semineri Düzce'nin ilçesi Akçakoca’da gerçekleştirildi.

 

 

Akçakoca Sky Tower Hotel’de düzenlenen seminere; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yılmaz, TGC Önceki Başkanı Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı ve Yazarı Orhan Erinç, TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, TGC Ankara Temsilcisi Taylan Erten, Bolu Temsilcisi Hüseyin Aykan, Karadeniz Ereğlisi Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş, Gazeteci Reha Erus, Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS)/Başkan Vekili Esat Yılmaer, Hürriyet Gazetesi Sağlık Muhabiri Mesude Erşan, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulaş Karan, Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, 32. Gün Yayın Yönetmeni Hilmi Hacaloğlu, Düzce Vali Yardımcısı Muhammed Mustafa İmamoğlu, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Seminer; Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları, basın emekçileri ve basın şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından açılış konuşmalarına geçildi.

 

 

"GAZETECİLERİN İKİNCİ ADRESİ ADLİYE"


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Gazetecilik çok zor dönemden geçiyor. Bu dönemin kısa sürmesi için uğraşıyoruz. Düşünce basın, ifade özgürlüğü olsun istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden biriyiz. Her iktidara karşı dik durmaya çalışıyoruz. Onlarla mesafemizi bozmamaya çalışıyoruz. Bütün çabamız gazetecilik için. Gazetecilik nerede mağdur ise orada olmaya çalışıyoruz. Gazeteciliğin ikinci adresi adliyeler oldu. 1-2 gün arayla sürekli adliyelerdeyiz. Kartal ve Çağlayan Adliyeleri’ne sürekli gazetecilerin duruşmalarını takip etmeye gidiyoruz.

 


‘Gazetecilik neden bu hale düştü?’ sorusunu da kendimize sormamız gerekiyor. Gazetecilik, dayanışması eksik bir meslek. Parçalandığını görmekten üzüntü duyuyoruz. İstiyoruz ki; mesleki dayanışma olsun, meslek ilkelerine uyulsun. Nesnel gazetecilik yapılabilsin istiyoruz. Umuyoruz ki o günler de gelecek.”

 

 

81. YEREL MEDYA SEMİNERİ SERTİFİKA TÖRENİYLE TAMAMLANDI

Kapanış konuşması yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, “Gazeteci taraf olduğu zaman gazeteciliğini kaybeder. Gazetecilik özgür meslektir. Biz halk adına avukatlık yaparız” diye konuştu.

 

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği 81’inci Yerel Gazetecilik Semineri Akçakoca’da tamamlandı. Seminerin değerlendirme konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, şunları dile getirdi: “Sahada çalışan arkadaşlar gazeteciliğin ana damarını oluşturuyor. Masa başında oturanlar, sahadaki meslektaşlarımızın getirdiği haberleri derleyerek gazeteyi kurtarıyorlar, televizyonda haber programlarını ayarlamaya çalışıyorlar.  Sahadaki arkadaşlarımız basın özgürlüğü için halkın doğru haber alması için koşuşturuyorlar. Bunun için sahada çalışan arkadaşları saygıyla selamlıyorum.

 

 

"GAZETECİ TARAF OLMAMALIDIR"

 

Gazeteci nesnel olmalıdır. Taraf olmamalıdır. Gazeteci taraf olduğu zaman gazeteciliğini kaybeder. Gazetecilik özgür meslektir. Batı’da bu yüzden serbest gazetecilik var. Kendinize güveniyorsanız, bilgi dağarcığınız varsa, iyi haber yapabileceğinize ikna edebilirseniz dünyanın her yerini dolaşabiliyorsunuz. Yaptığınız haberi dünyaya duyurabiliyorsunuz.

 

 

"GERÇEK BİLGİYE ULAŞMAK İÇİN İSTEK YOK"

Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Seminerde de söylendiği gibi, gazetecilerin hak ihlalleriyle karşı karşıya kaldığı, cezaevinde kaldığı dönemler oldu. Bunlar aşılacak diye umuyoruz. Kitap okumanın bile zorlaştığı bir dönem yaşanıyor. Bugün gerçek bilgiye ulaşma konusunda istek yok. İnsanlar dizilerle, dinsel konular istismar edilerek uyutuluyor. Bilgi aranmıyor. Sadece ezberci bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyor. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Pek çok meslektaşım da öyle. Mücadeleye devam edeceğiz.

 

 

Yerel basının da pek çok sorunu var. Biz basın özgürlüğünü savunurken basını bir ruhsata bağlamak isteyen arkadaşlarımız da var.  Biz ne oda haline gelebiliriz ne devletin güdümüne girebiliriz. Biz ne düşünürsek onu yazmaya çalışırız. Biz halk adına avukatlık yaparız. Bizim mesleğimiz budur. Yerelde de arkadaşlarımız çok önemli görevleri var. Yerelde çok büyük bir dağınıklık var. Dayanışma içinde bütün sorunların üstesinden gelebiliriz. Gazete sadece ilan almak için çıkmaz. Pek çok arkadaşım var hiç ilandan almadan kendi fikirleri doğrultusunda yayın hayatını sürdürüyor. Bu da bir gazeteciliktir. Bana göre saygı duyulan bir gazeteciliktir.”

Seminer sertifika töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

Son Güncelleme: 05.06.2016 09:24
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKDüzceTOPLANTI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle