"Fahri av müfettişi" eğitimi yapıldı

Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce "Fahri av müfettişi" adaylarına eğitim verildi.

05 Nisan 2014 Cumartesi 11:12
1898 Okunma

Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce "Fahri av müfettişi" adaylarına eğitim verildi.

  Müdürlükten yapılan açıklamada, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Atıl Taşer, 

Şube Müdürü Nezir Ayhan, mühendis Gönül Özkan ve biyolog Özlem Bayar tarafından fahri av müfettişi adaylarına av ve yaban hayatı ile ilgili mevzuat ve halkla ilişkiler konularının anlatıldığı kaydedildi. 

"Halkla ilişkiler" konusunda Yardımcı Doç. Dr. Taşer'in, inandırıcılık, süreklilik, planlama ve hedef kitlelere ulaşımı, Ayhan'ın "av ve yaban hayatı" mevzuatı, Özkan'ın "tutanak düzenlenmesi ve idari para cezası" ve Bayar'ın "ekoloji" hakkında bilgi verdiği ve 50 soruluk sınava tabi tutulan adaylar Niyazi Ertuğbay ve Beytullah Tuna'nın başarılı olduğu bildirildi. 

Fahri av müfettişlerinin, yasal avcılığın önemine ilişkin rehberlik yaparak, av kabahati ve suçu işleyenlerin hakkında bilgi toplayıp, tutanak düzenleyerek, avcılara yol göstereceği belirtildi. 

Fahri av müfettişlerin, başarılı bir çalışma yaparak avcılara ve doğaseverlere örnek olacakları, avcılık camiası içinden gelen kişilerin Bilecik Şube Müdürlüğü ile avcılar arasında bir köprü kuracakları, güçlerine güç katacakları ifade edildi. 

Son Güncelleme: 05.04.2014 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle