EN ÇOK KİTAP SATIŞININ YAPILDIĞI İLLER ARASINDA BİLECİK VAR

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
20 Kasım 2020 Cuma 11:17
349 Okunma
EN ÇOK KİTAP SATIŞININ YAPILDIĞI İLLER ARASINDA BİLECİK VAR

 Korona virüs nedeni ile evinden çıkamayan vatandaşların kitaplara yönelmesi sonucunda Türkiye’de kitap satışları arttı. Verilere göre, en çok kitap satışının yapıldığı iller İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Bilecik’te görülmektedir.

 Korona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ve çeşitli tedbirler nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlar kitap okumaya yöneldi. Yaklaşık 7 aydır devam eden pandemi sürecinde vatandaşların kitaplara karşı ilgisinin artması, kitap satışlarına yansıdı. Geçen yıla göre kitap satışlarında büyük oranda artış oldu.

EN ÇOK KİTAP SATIŞININ YAPILDIĞI İLLER ARASINDA BİLECİK VAR

İnsanlar sokağa çıkmayınca kitapçılar internete yöneldi. Sokağa çıkma yasakları olduğu için insanlar internet üzerinden kitap alıyorlar. Verilere göre, en çok kitap satışının yapıldığı iller İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Bilecik’te görülmektedir. Ama satın alınan adet ile nüfusu karşılaştırdığımızda ise Kırşehir, Karabük, Yalova, Erzincan ve Yalova gibi iller de sıralamaya girmektedir. Bulunduğumuz il Kocaeli. Kocaeli Türkiye’nin en çok okuyan 5. ilidir.

 Pandemi döneminde en çok Türk yazarlar ise İlber Ortaylı, Sabahattin Ali, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit gibi yazarlar oldu. Yabancı yazarlardan ise Franz Kafka, Zizek, Dostoyevski çok sattılar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle