EĞİTİMCİLERİN EK DERS VE NÖBET TEPKİSİ

Eğitimciler Birliği Sendikası Bilecik Şubesi üyeleri, 10 TL'nin altında olan ek ders birim ücretinin iki katına çıkmasını, karşılıksız nöbet tutulmaması ve öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limitinin yeniden gözden geçirilmesini istediler.

09 Şubat 2015 Pazartesi 12:39
1933 Okunma
EĞİTİMCİLERİN EK DERS VE NÖBET TEPKİSİ

Eğitimciler Birliği Sendikası Bilecik Şubesi üyeleri, 10 TL'nin altında olan ek ders birim ücretinin iki katına çıkmasını, karşılıksız nöbet tutulmaması ve öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limitinin yeniden gözden geçirilmesini istediler.

  Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitimciler Birliği Sendikası Bilecik Şubesi üyeleri adına basın açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Selöz, karşılıksız nöbet görevine hayır demek, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak, uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını istemek için toplandıklarını anlattı. Selöz, "Sınav görev ücretlerinin artırılmasını, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik taleplerini bir defa daha dillendirmek istiyoruz.

 

 

Normlar hiyerarşisinde Anayasa ve kanunların altında yer alan yönetmeliklerin kanuni düzenlemeleri genişletmek ve değiştirmek gibi bir işlevleri bulunmamasına rağmen normlar hiyerarşisi içinde daha üst nitelikte norm olan Anayasa ve yasaya uygunluğu zorunlu bulunan yönetmeliğin, kanunda bulunmayan öğretmene nöbet görevini, yasal düzenlemeleri genişleterek uygulanır hale getiremeyeceği açıktır. Kısacası öğretmenlerimiz, hukuka ve kanuna aykırı bir şekilde karşılığı ödenmemiş bir görevle bağlı kılınmışlardır. Diğer taraftan, bu görev için hiçbir ilave ücret ödenmemekte, yani karşılığı ödenmemiş bir emek öğretmenlerimizden beklenmektedir.

 

  “EK DERS ESASLARINDAKİ EŞİTSİZLİK GİDERİLMELİ, DERS ÜCRETLERİ İKİ KATINA ÇIKARILMALIDIR”

 

Eğitimciler Birliği Sendikası Bilecik Şube Ahmet Selöz, konuşmasının devamında, ek ders esaslarındaki eşitsizliğinin giderilmesini ve ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını belirterek şunları söyledi;

  “Öğretmenlik mesleğinin asli bir unsuru olmayan, ancak buna rağmen sorumluluğu son derece geniş olan bu görev idari nitelikli bir görevdir. Bu itibarla mesleğin ifasını doğrudan ilgilendirmeyen bu türden tedbirlerin öğretmenlerin üzerine yıkılmaması gerektiği açıktır. Bu nedenle, temizlik ve güvenlik gibi, okul ortamının ve öğrencilerin güvenliğinin ve esenliğinin sağlanması noktasında eğitim-öğretime yardımcı bir unsur niteliğinde olan bu görevin öğretmen haricindeki görevlilerce yürütülmesi kamu hizmetinin doğası gereğidir. Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorun ise ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasıdır.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümler, uzun bir zaman geçmesine rağmen hâlâ değiştirilmemiştir. 2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları, dokuz yıla yakın bir süredir uygulanmakta ve değiştiği günden beri bazı adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınarak, gereken mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır. Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ve izahı mümkün olmayan ek ders ücreti farklılıkları sorunu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

  Yapılan açıklaması sonrası grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Son Güncelleme: 09.02.2015 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle