DİKKAT! TEHLİKE SAÇIYOR

Bilecik’te yağan yoğun kar sonrası çatılarda biriken kar kütleleri, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

08 Ocak 2017 Pazar 12:43
2284 Okunma
DİKKAT! TEHLİKE SAÇIYOR

  Bilecik’te yağan yoğun kar sonrası çatılarda biriken kar kütleleri, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. 

 

 

 

  Bilecik’te etkili olan kar yağışının ardından çatılarda biriken kar kütleleri temizlenmeye başlandı. Bazı vatandaşlar, kendi imkanları dahilinde küreklerle çatılarını temizlemeye çalıştı. Yoğun kar yağışı ve çatılarda oluşan kar kütleleri konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, çatılardan sarkan karların yoldan geçen insanların üstüne düşmesi halinde tehlikeli sonuçlar oluşturabileceğini bildirerek, “Vatandaşlarımız özellikle bu aylarda cadde ve sokaklarda yürürken çatı ve balkonlardan metrelerce uzanan kar yığınlarının üzerlerine düşme ihtimalini göz önünde bulundurmaları gerekir. 

 

 

 Kar nedeniyle çatılarda biriken karlar, zaman, zaman kütleler halinde düşerek, yayalar için tehlike oluştururken, kimi zamanlarda da araçlarda maddi hasarlara neden olabiliyor. Çatılarda biriken karların düzenli aralıklarla temizlenmemesi halinde oluşabilecek aşırı yük, çatının çökmesine sebep olabilmektedir. Bu yüzden belirli bir program dahilinde özellikle sundurma alanlarının üzerinde yoğunlaşabilecek karların mutlaka temizlenmesi gerekmektedir” şeklinde açıklama yaptı.

Son Güncelleme: 08.01.2017 12:43
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKTehlikeçatıKar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle