“ÇOCUKLAR ANNE VE BABALARIN AYNASIDIR”

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen '0-18 Yaş Aile Eğitimi Programı' kapsamında eğitim alan annelere sertifikaları verildi.

14 Şubat 2015 Cumartesi 08:45
2406 Okunma
“ÇOCUKLAR ANNE VE BABALARIN AYNASIDIR”

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen '0-18 Yaş Aile Eğitimi Programı' kapsamında eğitim alan annelere sertifikaları verildi.

 

 

  Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından uygulanan eğitimler kapsamında kurs gören 33 anne, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını teslim aldı. Törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, hayattaki tüm faaliyetlerin temel amacının mutluluk olduğundan bahsederek, "İnsan mutluluğunun da en kolay, en safi üretildiği yer ailelerimiz ve yuvalarımızdır.

 

 

Dolayısıyla eğer eğitim gerekiyorsa, aileden, çocukluktan ve ebeveynden başlayan bir eğitim olması lazım. Sağlıklı bir aile, sağlıklı bir toplum demektir. Eğitim demek sağlık demektir, kültür demektir. İhtiyaç duyulan her türlü hizmetin üretilebildiği bir yuva özlemidir. Eğer ailede bunlar sağlanamıyorsa, toplumun eğitiminde, kültüründe ve netice itibariyle genel anlamda büyük eksiklikler olacaktır. Onun için buradaki faaliyet çok önemlidir. Buradaki eğitimler hem onlar, hem çocukları, hem de toplum için çok önemlidir. Ben bu anlamda eğitimlerde emeği geçen tüm kurum ve kuruluş çalışanlarını kutluyorum" dedi.

 

 

“DÜNYADA İNSANLARIN EVLADINDAN DAHA BÜYÜK BİR ESER YOK”

 

  Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, dünyada insanların evladından daha büyük bir eser olmadığını belirtti. Yağcı, “Onun için gerçekten en büyük yatırımı çocuklarımıza yapmamız gerekir. Dünyada insanların evladından daha büyük bir eseri yoktur. Toplumun en küçük birimi ve çekirdeği ailedir. Aileyi iyi kurduğumuzda ve iyi bir temel üzerine sabitlediğimizde, toplumu oluşturan birer halka olan ailelerin en iyi şekilde meydana gelmesini sağlarız. Eğer aileyi iyi kuramazsak, toplumun geneli noktasında tehlike çanları çalar. Yine toplumun en küçük bireyi çocuklarımızdır. Belki de en büyük sermayemiz çocuklarımızdır.

 

 

Dünyada insanların evladından daha büyük bir eseri yoktur. Onun için gerçekten en büyük yatırımı çocuklarımıza yapmamız gerekir. Bazen hayatın verdiği engellerden dolayı en büyük ihmali çocuklarımıza karşı yapabiliyoruz. Aslında Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezimiz tarafından böyle bir yola başlanmış olması, sağlıklı toplumun ve güvenli geleceğin oluşumu noktasında son derece önemli bir adım. Diğer yandan, böyle güzel bir eğitimi ailelerimizle paylaşan bir evlada sahip olmanın biraz buruk, biraz da gururunu yaşıyorum. Bu programda emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

 

 "ÇOCUKLAR ANNE VE BABALARIN AYNASIDIR"

 

  Gerçekleştirilen eğitim hakkında bilgi veren eğitmen Ecem Gezer, projenin büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü kaydederek, şunları söyledi:

  ''Programımız 4 alt gruptan oluşuyor. Bizler okuma yazma öğrenmek, meslek edinmek için okula gidip eğitim alıyoruz. Ancak iyi bir anne ve baba olmak, biricik yavrularımızı en güzel şekilde büyütmek için hiçbir eğitim almıyoruz. Biz eğitimciler olarak bunu değiştirmek ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için yola çıktık. Programımızın amacı, anne ve babalarımıza duygusal, sosyal ve akademik anlamda çocuklarına nasıl destek olabileceklerini öğretmeye çalışıyoruz. Böylece ailelerimizin çocuklarına kaliteli bir zaman dilimi sunmak, onlara yararlı şeyler öğretmelerini sağlamaktır.

 

 

Ayrıca çocuk ihmali ve istismarı ile ilgili olarak velilerimizi bilgilendirmek ve bunu önlemektir. Çocuklar anne ve babaların aynasıdır. Bizler bu anlamda kendimizi ne kadar geliştirirsek, çocuklarımız da bu gelişimimizden faydalanırlar. Bizler bu eğitimlerde bunu elde etmeye çalışıyoruz."

  Yapılan konuşmaların ardından kursiyerler, Vali Nayir, Belediye Başkanı Yağcı, Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak'tan sertifikalarını alarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Son Güncelleme: 14.02.2015 08:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle