BİLECİK TGB ÜYELERİ FEHMİ KUBİLAY'I UNUTMADI

Bilecik Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanı Soner Serin, Fehmi Kubilay'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı.

23 Aralık 2014 Salı 09:19
2429 Okunma
BİLECİK TGB ÜYELERİ FEHMİ KUBİLAY'I UNUTMADI

Bilecik Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanı Soner Serin, Fehmi Kubilay'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı.

 

 

 

  Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği binasında yapılan konuşan Serin, 23 Aralık 1930 tarihinde yaşanan “Kubilay Olayı”nın Cumhuriyet tarihini en önemli olaylarından biri olduğu belirtti. Serin, “23 Aralık 1930'da Cumhuriyet'e karşı ayaklanan gericiler, aydınlanma hareketi, Mustafa Kemal'in askeri, laik Cumhuriyetin genç öğretmeni Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı şehit etmişlerdir. Kubilay, gericiliğe karşı aydınlanmanın, esarete karşı bağımsızlığın, doğmalara karşı akılcılığın ve bilimselliğin kararlı ve dik duruşlu bir simgesi olarak tarihimize kazınmıştır. 23 Aralık 1930'da İzmir Menemen'de yaşanan bu olay apaçık Mustafa Kemal'e, Devrimlerine, Cumhuriyete ve tam Bağımsız Türkiye'ye karşı açılan bir savaştır ve bugünde bu savaş devam etmektedir.

 

 

Geçmişten günümüze dek ulusumuz onlarca Atatürkçü, yurtsever aydınını karanlık ve hain pusularda şehit vermiştir. Kubilay, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve daha nice Atatürk devrimcisinin şehit edilmelerini birbirinden bağımsız olarak düşünmek mümkün değildir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Cumhuriyeti ve devrimlerini içine sindiremeyenler saldırılarına devam etmektedir” dedi.

 

 

  “RENNAN PEKÜNLÜ HOCAMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ”

 

  Cumhuriyeti, bilimselliği savunan Rennan Pekünlü hocalarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Serin, “Geçmişte Kubilay'ı katledenlerle bugün Rennan hocamızı hukuksuz yere hapse atanlar aynı zihniyetin çocuklarıdır. Hepimiz birer Rennan Pekünlü, Mustafa Fehmi Kubilay ve Mustafa Kemal'iz. Ve bizler, Türkiye Gençler Birliği, Türkiye Liseliler Birliği olarak diyoruz ki, gericiliğe ve bölücülüğe karşı hepimiz Kubilay gibi hazırız. Daima hazır olduğumuzu ve hazır olacağımızı bütün karşı devrimci odaklara karşı haykırıyoruz. 27 Aralık'ta "Gericiliğe ve Bölücülüğe Karşı Kubilay Gibi Hazırız" diyerek Ankara Kızılay'da buluşuyoruz. Buradan bütün Atatürkçü, yurtsever Bilecik halkına çağrımızdır. Vatanını savunan herkesi bizimle birlikte omuz omuza olmaya çağırıyoruz. Gerici ve bölücü zihniyete ve bu zihniyeti kollayan iktidara karşı güçlü ve kararlı bir duruş göstermeye davet ediyoruz. Cumhuriyet kazanımlarına, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, milletimizin kararlı ve dik duruşu sayesinde hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türk ulusu, Atatürk'ün aydınlattığı yolda ilerleyecek, Cumhuriyetimize ve ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda gösterecektir. Buna inancımız sonsuzdur” dedi.

Son Güncelleme: 23.12.2014 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle