''BİLECİK, 2. İNÖNÜ ZAFERİ İLE MİLLETİMİZİN MAKÛS TALİHİNİN YENİLDİĞİ YERDİR''

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İkinci İnönü Zaferi'nin 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

31 Mart 2014 Pazartesi 13:21
1314 Okunma
''BİLECİK, 2. İNÖNÜ ZAFERİ İLE MİLLETİMİZİN MAKÛS TALİHİNİN YENİLDİĞİ YERDİR''

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İkinci İnönü Zaferi'nin 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Selim Yağcı, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nda büyük ve önemli kahramanlıkların sergilendiğini belirtti.

Bilecik'in 2. İnönü Zaferi ile kurtuluşla birlikte milletin makûs talihinin yenildiği yer olması dolayısıyla büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:

 

''İkinci İnönü Zaferi; Yüce Türk Milletinin, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir Türk Devleti kurmak ve topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmak uğruna verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde çok özel bir yeri ve önemi olan bir zaferdir. Benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı bu muharebede Bilecik'in faktörü elbette ki çok büyüktür. Yunanlıların kuşatma altına aldıkları ve İnönü Cephesini sıkıştırmaya başladıkları Metristepe mevkiinde atalarımız, çetin mücadeleler vermiş ve şehit olmuşlardır. Bizler bu gün, atalarımızın ve aziz şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet ettiği bu topraklarda aynı ayrıcalık ile gelecek nesillere bu emaneti taşıyabilme gayreti içerisindeyiz. Türk milleti zor şartlar altında ve büyük mücadelelerle elde edilen bağımsızlığını koruyarak, emin adımlarla ulaşmış olduğu medeniyet yolunda ilerlemeye devam edecektir. Bu anlamda, Bilecik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet Paşa'ya hitaben; ''Siz orada sadece düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz'' tarihi sözünün söylendiği yerdir. Bizler de bu toprakların önemine binaen her zaman sorumluluğumuzun bilincinde olarak bu topraklara hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu düşüncelerle İkinci İnönü Zaferi’nin 93. yıldönümünü kutluyor; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyor ve şükranlarımı sunuyorum “ dedi.

Son Güncelleme: 31.03.2014 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle