ALİ HAN 6 EYLÜL KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNİ DE BOŞ GEÇMEDİ

Bilecik’te yaşayan Ali Han adlı vatandaş 6 Eylül Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. yıldönümü münasebetiyle çarşı merkezinde vatandaşa pilav dağıttı.

06 Eylül 2014 Cumartesi 12:44
2279 Okunma
ALİ HAN 6 EYLÜL KURTULUŞ  ETKİNLİKLERİNİ DE  BOŞ GEÇMEDİ
 Bilecik’te yaşayan Ali Han adlı vatandaş 6 Eylül Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. yıldönümü münasebetiyle çarşı merkezinde vatandaşa pilav dağıttı
 
 Dağıttığı pilav sonrası bir açıklama yapan Ali Han, 7 yıldır kandiller de olsun mübarek günlerde olsun çarşı esnafından para toplayarak bu tür işleri yaptığını söyledi.  İlk defa Şeyh Edebali’nin ruhuna ve 6 Eylül Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve kurtuluş sırasında hayatını kaybetmiş Şehit ve Gazilerin için bu pilavi dağıttığı belirterek, “İlk defa hayatımda gördüğüm bir şey oldu bu olay. Polis nezaretinde bu hayır yapılmaya başlanmış. Benim içime bir kuşkular düştü amaç nedir ne yapmaya çalışıyorlar onu bilemem. İnşallah bunun sonu kötüye varmaz dileğimiz budur”.
 
 
 
 “2-3 YILDIR TAKİP EDİYORUM GELENEKLERİMİZ YOK OLUYOR”
 
 Bu pilavı dağıtmasının sebebinin 2-3 yıldır takip ediyorum, geleneksel bazı kültürel varlıklarımız yok olduğunu söyleyen Ali Han, “ Her yıl 3 gün 4 gece yaptığımız 6 Eylül Şenliklerini unutmaya başladık.  Her sene Şeyh Edebali Türbesinde halka dağıtılan şifalı pilav artık dağıtılmaz oldu. Ve bunları da biz unutmamak için bu sene buna ön ayak olduk. Daha geç öğrendiğimiz bu olayı bilseydik 1 hafta önce özel bir program yapardık.
 
 
 Gerekirse mehter takımı getirir, eğlence konser gibi bazı etkin olayları kendimiz imkanlarımızla bazı şeyler yapmaya çalışırdık.  Seneye Allah nasip ederse Bilecikli olup ta Bilecik’i sevenler toplanacağız aramızda bir katkı toplayıp bu olayları bundan sonra gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.
 

 

 

Son Güncelleme: 06.09.2014 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle