97 YIL ÖNCE BUGÜN

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97’nci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi öğrencileri tarafından program düzenlendi.  

12 Mart 2018 Pazartesi 16:52
624 Okunma
97 YIL ÖNCE BUGÜN

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97’nci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi öğrencileri tarafından program düzenlendi.


  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen anma törenine Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutan Yardımcısı Albay Ali Yıldız, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Ertuğrulgazi Lisesi Müdürü Zaim Akbulut, "Bu dünyada sessiz yaşadım kim beni nereden hatırlayacak' diyerek edebi alemde göçen, Türk-İslam şairi Mehmet Akif Ersoy, bu dünyadan göçünün üzerinden 82 yıl geçmesine karşın, eserleriyle hatırasıyla ve düşüncesiyle yaşamaya ve tesirini icra etmeye devam ediyor. Bağlı olduğu inanç ve değerlerin, savunduğu düşüncelerin hala etkili ve geçerli olması, gerek medeniyet coğrafyamız için ve gerekse bütün insanlık için ümit kapısı olması, üzerine durulması gereken bir hadisesidir” dedi.

  “Mehmet Akif Ersoy bir modeldir”


  Akbulut konuşmasının devamında, Mehmet Akif Ersoy’un bir model olduğunu ifade ederek şunları aktardı:
  “Aldığı eğitimin özellikleri bakımından da, şahsiyetinin çizgileri bakımından da örnektir, numunedir. Modern eğitim alırken değerlerinden uzaklaşmamıştır. Mesela veterinerlik mesleğini seçerken Pasteur'u tanımış ona hayran bile olmuştur. Ancak Boşnak Ali Şevki Hocalara yani Köse İmamlara da sırtını dönmemiştir. Olağanüstü iyi yetişmesine alim ve mütefekkir olmasına karşın sokaktan memleketinden, gerçek ve hayattan kopmamıştır. Bu nedenledir ki hiç görmediği ve katılmadığı Çanakkale Savaşı'nın kahramanlığını dizelere dökmüştür.

 Mehmet Akif Ersoy aynı zamanda coğrafyamızın bütün unsurlarını da üzerinde taşıyan bir müstesna şahsiyettir. Bugün daha iyi anlaşılmaktadır ki Mehmet Akif Ersoy'un gayretleri kutsal ülkeler uğruna mücadelesi boşa gitmemiştir. Mehmet Akif Ersoy bütün bu özellikleri sebebiyle daha fazla konuşulmalıdır. Günümüzün sorunlarıyla alakalı olarak da yeni yorumlar ve yeni bakış açılarıyla okunmalı, araştırılmalı, tartışılmalıdır.”


  Program, Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi öğrencilerinin tiyatro gösterileri ve şiir okumalarının ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle