3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

Bilecik'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanırken, program öncesi AK Parti Kadın Kolları tarafından "Engelliler Günü Farkındalık Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

03 Aralık 2017 Pazar 10:13
873 Okunma
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

  Bilecik'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanırken, program öncesi AK Parti Kadın Kolları tarafından "Engelliler Günü Farkındalık Yürüyüşü" gerçekleştirildi.  

 


  Bilecik'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Bilecik Engelsiz Yaşam Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma programı ile başladı. Program öncesi AK Parti Kadın Kolları üyesi bir grup İstiklal Mahallesi Ali Rıza Özkay Caddesi üzerinde bulunan Şadırvan Çeşme'sinden  Cumhuriyet Meydanı’na kadar "Engelliler Günü Farkındalık Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

 

 

 Yürüyüşe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti Kadın Koları Başkanı Ümran Karayiğit, Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş ve çok sayıda kadın katıldı.

 


 
 "Bir engelliyi yolda gördüğünüz zaman ona yardımcı olmaya çalışalım"


  Cumhuriyet Meydanındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Dernek üyelerinin Atatürk anıtına çelenk koyması ile devam etti. Törende, günün önemine ilişkin konuşma yapan Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş, engelli olmanın zor bir durum olduğunun belirterek, “Allah'a şükürler olsun hiç yürüyemeyen, konuşamayan, görmeyen arkadaşlarımız var.

 

 

 O yüzden her zaman için halimize şükretmemiz lazım. Bir engelliyi yolda gördüğünüz zaman ona yardımcı olmaya çalışalım, onun hal hatır soralım. Onu sevindirelim, o bir gün sevinir ama sizler 3 gün sevinirsiniz. Elimizden geldiği kadar engellilerimiz komşularımız olsun, yakın çevremizdekiler olsun onlara yardımcı olalım" dedi.

 


  Konuşmaların ardından AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı günü anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptılar. Program son olarak toplu hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile son buldu.

Son Güncelleme: 03.12.2017 17:08
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oğuz 2017-12-27 14:39:18

Engelliler gününde farkındalık yaratıcaz diye sadece o gün engelli kardeşlerimize vermemiz gereken önemin verilmesi farkındalık yaratmaktan daha çok onların bu dünyada bazı engellerin olduğunu hatırlatıp onları kutluyormuş gibi gözüküyor.. O yüzden her zaman engelli kardeşlerimize vefalı olmalıyız.Böyle günler olmamalı..

banner22

resim yükleresim yükle