'SEÇİM' HAREKETİ

Gram altın ilk kez dün 524 TL seviyesine çıktı. Bu sabah ise gram altın 515 TL seviyesinde işlem görüyor. İşte detaylar...

04 Kasım 2020 Çarşamba 11:48
526 Okunma
'SEÇİM' HAREKETİ

Yatırımcıların ABD başkanlık seçimlerine odaklandığı çarşamba günü altın fiyatları yakından takip ediliyor. Gram altın ilk kez dün 524 TL seviyesine çıktı. Bu sabah ise gram altın 515 TL seviyesinde işlem görüyor. İşte detaylar...

İç piyasada gram altın 524 liraya, çeyrek altın 855 liraya, Cumhuriyet altını da 3,474 liraya yükseldi.
Troy Kıymetli Madenler'in analizinde, ABD seçimlerinin tamamlanmasına saatler kala piyasaların bütün odağının bu yöne kaydığına dikkat çekilerek, şöyle denildi:"Altın ise seçim öncesi pozitifliğiyle öne çıktığı bir başlangıç yaparak yeni haftaya giriş yaptı.Piyasalar Joe Biden'nın seçimi kazanmasının yanı sıra, Senato ve Temsilciler Meclisi'nin de, aynı anda Demokratların kazanacağı beklentisini satın almaya başlamış görünüyor.

 Bu senaryoda teşvik paketi kararlarının hızlıca alınıp yasalaşmasının çok uzun sürmeyeceği beklentisiyle, altın dahil piyasalar pozitif bir fiyatlama izliyor.

"Ahlatcı Yatırım tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Haftaya yükseliş ile başlayan dolar ve Çin tarafında toparlanmaya işaret eden ekonomik göstergeler değerli metalde yukarı yönlü hareketleri sınırlandırırken, ABD seçimleri, Fed toplantısı öncesi yataya yakın hafif yukarı yönlü seyrin sürdüğü takip edilmişti.

Geçtiğimiz gün ise artan güvenli liman talebi değerli metalde aşağı yönlü hareketleri sınırlandırırken, ABD’de gerçekleşecek seçimlerden dolayı meydana gelen belirsizlik ile birlikte Ons Altın’da yukarı yönlü sınırlı hareketlerin sürdüğü takip edildi.Teknik olarak incelediğimizde, Ons Altın’ın 1900 Dolar seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi.

Azalan talep ile Ons  Altın’ında aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda sırası ile 1892, 1886 ve 1872 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Olası bir yukarı yönlü harekette ise 1907, 1915 ve 1922 direnç seviyeleri kısa vadede takip edilebilir.Işık Menkul tarafından hazırlanan raporda ise şöyle denildi: ABD seçim sonuçları ile yeni güne dalgalı başlangıç yapan emtia, 1916-1881 arasında dalgalandıktan sonra şuan için 1900 seviyesine yakın fiyatlanmakta.

Günün devamında yukarı yönlü hareketler görmemiz halinde 1902, 1906, 1912, 1918 ve  1925 direnç seviyeleri bir kez daha takip edilebilir. Öte yandan, emtiada görülebilecek satıcılı hareketlerde ise 1888, 1877, 1869, 1864, 1860 ve 1855 Dolar destek seviyelerini sırasıyla izleyemeye alabiliriz.

IKON Menkul tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: Ons Altın tarafında seçim sonuçlarının geldiği dakikalarda hareketli anlar yaşandı. Ancak bir süredir takip ettiğimiz destek ve dirençler kırılmadı.Yukarıda 50 günlük ortalamaya temas etse de bu ortalama altında kalmaya devam ediyor.

Bu ortalamanın üzerinde günlük mum kapanışları sağlanmadan sarı metalde yükseliş eğiliminden bahsetmek teknik olarak zor olacaktır.

KAYNAK:MİLLİYET

Son Güncelleme: 04.11.2020 12:10
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle