GERİ ÖDENMEK ZORUNDA! FAİZSİZ KONUT VE ARAÇ...

BDDK, faizsiz konut ve taşıt edindirme, yani tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak gerekli şartları sağlayamayan 21 şirketin tasfiyesine karar verdi. 8 şirket de iradi tasfiyeye giderken 6 şirketin intibak süreci ise devam ediyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
03 Temmuz 2021 Cumartesi 11:27
317 Okunma
GERİ ÖDENMEK ZORUNDA! FAİZSİZ KONUT VE ARAÇ...

BDDK, faizsiz konut ve taşıt edindirme, yani tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak gerekli şartları sağlayamayan 21 şirketin tasfiyesine karar verdi. 8 şirket de iradi tasfiyeye giderken 6 şirketin intibak süreci ise devam ediyor. Tasfiye olan şirketler müşteri alamayacak ve geri ödeme yapmak zorundalar.

Kamuoyunda faizsiz klonut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen ‘tasarruf finansman’ sistemi sık sık tartışma konusu olurken, çıkarılan yasa gereği 35 şirket faizsiz konut sistemi çerçevesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvuru yapmıştı. Bu şirketlerden 23’ü tek başına, 12’si ise 5 şirket çatısı altında birleşmek üzere başvurmuştu. BDDK dün tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak intibak şartlarını sağlayamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verdi. BDDK ayrıca, intibak başvurusunda bulunan 6 şirketin intibak sürecinin devam ettirilmesi, 8 şirketin ise iradi tasfiyeye yönlendirilmesi kararını aldı.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle