EMEKLİYE İNTİBAK MÜJDESİ! KRİTİK TARİH BELLİ OLDU

2000'den sonra emekli olanları SSK ve Bağkur emeklilerinin intibakbeklentisi devam ediyor. Memur emeklilerinin talepleri de toplu sözleşme masasına taşınıyor. İntibak yasasıyla ilgili gelişmeler ne durumda? İntibak yasası ne gibi avantajlar sağlayacak? İntibak yasasının ne zaman çıkması bekleniyor? Emekli maaşlarıyla ilgili son gelişmeler...

06 Ağustos 2019 Salı 09:48
808 Okunma
EMEKLİYE İNTİBAK MÜJDESİ! KRİTİK TARİH BELLİ OLDU

2000'den sonra emekli olanları SSK ve Bağkur emeklilerinin intibakbeklentisi devam ediyor. Memur emeklilerinin talepleri de toplu sözleşme masasına taşınıyor.

 İntibak yasasıyla ilgili gelişmeler ne durumda? İntibak yasası ne gibi avantajlar sağlayacak? İntibak yasasının ne zaman çıkması bekleniyor? Emekli maaşlarıyla ilgili son gelişmeler. Emekliye intibak müjdesi! Emekli ikramiye tarihi yaklaşırken, başka bir gelişme de emeklilerin taleplerinin toplu sözleşme masasına gelmesi yaşandı. Emeklilerin intibak yasası toplu sözleşme görüşmelerinde masaya yatırılacak. 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri 355 liraya varan zam yolunu açacak intibak düzenlemesi beklentisi taşırken, memur emeklilerinin talebi de toplu sözleşme masasına geliyor.

MEMUR-SEN'İN TALEBİ

Memur-Sen'in toplu sözleşme masasına emekliler için taşıyacağı taleplerden biri de intibakolacak. 
Bu konudaki beklenti; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na, toplu sözleşme görüşmeleri başlamadan önce sunulan talep metninde de yer alıyor. Memur-Sen, "Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilsin" diyor.

SSK'LIYA DA YOL AÇAR

Memur emeklilerine intibak talebi toplu sözleşme masasında karara bağlanacak.
Eğer anlaşma sağlanırsa, kamuda aynı görevden emekli olmuş kişiler arasındaki kurum kaynaklı maaş farkı kapatılacak.Maaşı düşük kalanlar, ilave ödeme elde edecek. Bu talebin hayata geçmesinin, intibakisteyen SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yolu açabileceği belirtiliyor.

TEKLİF 16 AĞUSTOS'TA

3.2 milyon memur ve 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirlemek için çalışmalar sürüyor 
Taraflar ikinci toplantıyı 9 Ağustos'ta, üçüncüyü 15 Ağustos'ta, dördüncüyü 16 Ağustos'ta yapacak.

KAYNAK:SABAH

Son Güncelleme: 06.08.2019 10:53
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle