BİLECİK'TE İLK DEFA VEKALETLE KURBAN KESİM ORGANİZASYONU YAPILACAK

Bilecik İl Müftülüğü tarafından kentte ilk defa vekaletle kurban kesim organizasyonu yapılacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Temmuz 2021 Cuma 12:03
340 Okunma
BİLECİK'TE İLK DEFA VEKALETLE KURBAN KESİM ORGANİZASYONU YAPILACAK

Bilecik İl Müftülüğü tarafından kentte ilk defa vekaletle kurban kesim organizasyonu yapılacak.



Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi, keseceği 50 adet büyük baş kurbanla ihtiyaç sahiplerinin bayram sevincine ortak olacak. Konu hakkında bir açıklama yapan İl Müftüsü Ali Erhun, "Kurbanını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak isteyen vatandaşlar rehberlik etmek ve kurban ibadetinin amacına uygun bir şekilde ifasını sağlamak için yurt içinde ve yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.

Bu kapsamda, Bilecik Müftülüğü olarak ilimizde ilk defa bu sene 50 adet büyük baş kurbanlıkla vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna ev sahipliği yapacağız. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekaletleri alınan 350 vatandaşımızın hisseleri, Bilecik merkez, ilçeler ve köylerde kurban kesemeyen bin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak. Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi tarafından organize edilen kurban kesimi, Bayram süresince oluşturulacak ekiplerin kontrolünde yürütülecek.

İslami usullere göre ve hijyenik bir ortamda yapılacak kurban kesim işlemi, vakıf temsilcilerimiz tarafından vekâletleri, kesim yapacak kişiye vermesi ile başlayacak. Kurbanların kesim işlemi bittikten hemen sonra hisse sahipleri, kurbanlarının kesildiğine dair mesaj yolu ile bildirilecek" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle