BAYRAM ONLARA YARADI

Bilecik’te Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bıçak bileme esnaflarında iş yoğunluğu artmaya başladı.

31 Ağustos 2017 Perşembe 08:45
593 Okunma
BAYRAM ONLARA YARADI

Bilecik’te Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bıçak bileme esnaflarında iş yoğunluğu artmaya başladı.

 


  Bayramın yaklaşmasıyla birlikte kurban kesecek vatandaşlar, evlerinde bulunan ve körelen bıçakları biletmek için bıçakçılara akın ediyor. Kimi vatandaşlar Kurban Bayramı için yeni bıçak alırken, kimi vatandaşlar da eski bıçaklarını bilemeyi tercih ediyor. Bilecik’te kasap olan ve bıçak bileme işini hobi olarak yapan Hayrettin Ada, Kurban Bayramı için hazırlıkların başladığını söyledi. Ada, “Geçen yıllara göre Kurban Bayramı’ndan önce Bilecik’in potansiyeli düşük.

 

 

Burada iş daha çok son günlerde oluyor. İnsanlarımız kurban kesiyor, ama bizim insanlarımız son günü bekliyor. Yumurta kapıya dayanınca geliyor insanımız. Yine iş var tabi ki ama son günlerde daha da yoğun olacağız. Bıçakların tanesini 2,5 liraya, balta falan olursa 5 liraya biliyoruz" dedi.

 


  Bıçak bileyici Hayrettin Ada, vatandaşların bıçak bileme işlerini son güne bırakmamalarını söyleyerek, “Daha yoğunluk başlamadı. Gelen vatandaşlarımız oluyor fakat yine de hala fazla bir yoğunluk başlamadı. Vatandaşlar genellikle son gün geliyor. Buradan vatandaşlara önerim son güne bırakmasınlar bıçaklarını erkenden bilesinler. Kurban yaklaşınca vatandaş her önüne gelene bıçak biletiyor. Bıçak her taşta bilenmez. Bilerken işi ehli olana versinler” diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.08.2017 08:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle