AK KADINLARDAN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE TEPKİ

AK Parti Bilecik Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısı ile bir basın açıklaması yapıldı.

25 Kasım 2017 Cumartesi 12:49
884 Okunma
AK KADINLARDAN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE TEPKİ

 AK Parti Bilecik Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısı ile bir basın açıklaması yapıldı.

 

 


  Ak Partili kadınlar, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Aile Çay Bahçesi önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan AK Parti Bilecik Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ayşe Selbes, “Kadına yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bizler insan olmanın sorumlulukları çerçevesinde şiddetin her türünü ve her kaynağını yok etmeye azmetmiş bireyler olarak, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun anlamsız ve medeniyet anlayışımızdan uzak açıklamalarından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. İnsanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın mensuplarıyız. Yaşamımızın her alanı hak ve adalet mücadelesi içinde geçerken, şiddeti normalleştirmeye yönelik bu çirkin açıklamayı kınıyor, Kılıçdaroğlu’nu milletimizin engin ferasetine havale ediyoruz. Şiddet; zaman, mekan ve şahıs ayrımı gözetmeksizin toplumun her kesiminden uzak olmalıdır” dedi.

 


  “Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz”


  Selbes açıklamasının devamında, şiddetin hiçbir gerekçesi olmadığını belirterek, “Şiddet bir insan hakları ihlalidir. Şiddetle mücadele öncelikli olarak, şiddeti mazur gösteren kafalara karşı yapılmalıdır. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde eğitim, ekonomik, durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddetin sevgi ve merhamet diliyle çözüme ulaşacağı bir yol varken ona mazeretler üretmek toplumu ileri götürmez, yıpratır. Toplumu yıpratan ve yanlış örnek olan açıklamalar siyasetçi olmanın sorumluluğu ile bağdaşmıyor. Özelikle kamuoyuna yönelik açıklamalarla şiddetin kabul edilebilir olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanını kınıyoruz. Kılçdaroğlu’nun söylediği sözler tüm kadınlarımızı incitmiştir. Bir siyasetçi, eş ve baba olarak kendisini sorumluluklarını hatırlamaya ve kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 25.11.2017 12:53
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle