İŞTE CEVABI MERAKLA BEKLENEN O SORU?

  Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçtiğimiz gün Pelitözü Gölpark’ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
02 Temmuz 2020 Perşembe 16:55
1171 Okunma
İŞTE CEVABI MERAKLA BEKLENEN O SORU?

  Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçtiğimiz gün Pelitözü Gölpark’ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pelitözü Gölpark’ta geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleşen yel değirmeni olarak bilinen seyir terasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, gazetecilerin sordukları soruları yanıtladı. Bilecik Olay Haber sahibi İbrahim Rafet Sünetci'nin bu yıkımın kanunsuz olmadığı söyleyerek, 775 sayılı Gecekondu Kanununun 18.maddesinde "Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra, belediye sınırları içinde veya dışında, belediyelere, hazineye, özel idarelere, katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak, daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar, inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş bulunsun, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, belediye veya devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır, maddesi hatırlattı.

"KAMUDA ŞİFAHEN OLMAZ"

Başkan Şahin, bu soru üzerine yıkımın kanunsuz olduğunu, kamuda şifahen olmayacağını, kamuda sadece yazı olacağını söyleyerek, topu belediyenin avukatına attı. Avukat ise, "Bu yıkımın bu kanun kapsamına girmediğini" söyledi.

Son Güncelleme: 02.07.2020 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2020-07-03 09:34:14

orası orman işletmenin sözlü izniyle yapılmışsa kaçaktır, belediye olarak size düşen ya o kaçak yapıyı mümkünse izne bağlamak ya da yıkmaktır.kaçak bir yapıyı "sözlü izinle yapılmış ben burayı yıktırmam hatta tepe tepe kullanırım" demek hukukun gaspıdır

banner22

resim yükleresim yükle