BİLECİK BELEDİYESİNİN BORCU 72 MİLYON 600 BİN 320 TL

  Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, belediyenin önceki döneme ilişkin mali durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada, "Bilecik Belediyesi’nin önceki yönetime ait 72 milyon 600 bin 320 TL borcu var" dedi. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
16 Mayıs 2019 Perşembe 12:18
1745 Okunma
BİLECİK BELEDİYESİNİN BORCU 72 MİLYON 600 BİN 320 TL

  Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, belediyenin önceki döneme ilişkin mali durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada, "Bilecik Belediyesi’nin önceki yönetime ait 72 milyon 600 bin 320 TL borcu var" dedi. 

  Açıklamasında, bundan sonraki süreçte devam eden davaların olduğunu ve bunlar ilişkin de borçların geleceğini tahmin ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Semih Şahin, sonuç itibariyle 80 milyon liraya yakın bir borç olduğunu öngördüklerini kaydetti.

  "Biz bu borçları öderiz onların yaptığı işlerin 10 katını da yaparız"

  Önceki dönemde yapılan iş ve işlemlerde ihmali olanlara yönelik geriye dönük hukuki süreç başlatacağını duyuran Belediye Başkanı Semih Şahin, şunları söyledi:

  "Bu borçlar bizim borçlarımız. Ana paralar tamam ama zamanında ödenmediği için kamu zararına yol açmışlar. Bunlarla ilgili geriye dönük ilgili kişileri mahkemeye verip vatandaşın hakkını talep edeceğiz. Burada görevi kötüye kullanma, ihmal söz konusu. ‘Bu borç oldu da battık’ diye bir şey yok. Bizler Osmanlı’dan kalan borçları Cumhuriyet tarihinde ödeyip şerefli kalmış bir neslin devamıyız. Biz bu borçları ödeyeceğiz ama ihmali olanların hepsine hesap soracağız. Biz bu borçları öderiz, onların yaptığı işlerin 10 katını da yaparız" ifadelerine yer verdi.

  "İl Özel İdare'nin 8 yıl sonra nasıl aklı başına geliyor?"

  Belediye Başkanı Semih Şahin açıklamasında ayrıca; Bilecik Belediyesi’nin aldığı emlak vergilerinden Özel İdare Kültür ve Tabiat Varlıkları’na ödenen yüzde 10’luk payın yaklaşık 8 yıldır ödenmediğini belirterek, bu durumdan da tahmini 3 milyonluk liralık bir borcun ortaya çıktığını ifade etti. Başkan Şahin, kendisi göreve geldikten sonra Özel İdare’nin bu parayı istemesinin manidar olduğuna dikkat çekerek, “8 yıldır belediyeden hakkını talep etmeyen İl Özel İdare’nin 8 yıl sonra nasıl aklı başına geliyor da haklarını ister hale geliyor. Bu da ilginç değil mi?” şeklinde konuştu.

  Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Devlet Hastanesi önündeki üst geçide belediye tarafından ‘kullanılamaz’ raporu verildiğini ancak bu üst geçide süsleme çalışması yapılması için ihale bedeli 800 bin+ KDV ve yarısı ön ödemeli işlemin yapıldığını belirterek, verilen rakamın çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

  Belediye Başkanı Semih Şahin açıklamasında önümüzdeki dönemde gelişecek konulara ilişkin de kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın mensuplarına bilgilendirmede bulunacağını da vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zıkkım olsun 2019-05-16 14:14:59

üst geçide 800 bin liralık süsleme mi olur? kENDİSİ NE KADARDIR Kİ. Zehir zıkkım olsun

banner22

resim yükleresim yükle