NOTERDE SAHTE KİMLİKLE 380 BİN LİRALIK DOLANDIRICILIK

Alınan bilgilere göre, S.İ. isimli şahsın, Bilecik 1. Noterliğinde sahte kimlikle satış vekâleti vermek sureti ile 380 bin liralık dolandırılması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ve Hırsızlık Büro Amirliğince çalışma başlatıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Haziran 2021 Cuma 11:37
820 Okunma
NOTERDE SAHTE KİMLİKLE 380 BİN LİRALIK DOLANDIRICILIK
banner15
banner18

Bilecik 1. Noterliğinde sahte kimlikle satış vekâleti vermek sureti ile 380 bin liralık dolandırıcılık yapılması üzerine başlatılan operasyonda 5 şüpheli 250 saatlik güvenlik kamerası görüntüleri incelemesi sonucu Bursa ve Ankara'da yakalandı, 2'si tutuklandı.


Alınan bilgilere göre, S.İ. isimli şahsın, Bilecik 1. Noterliğinde sahte kimlikle satış vekâleti vermek sureti ile 380 bin liralık dolandırılması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ve Hırsızlık Büro Amirliğince çalışma başlatıldı.

Çevrede yapılan 250 saatlik güvenlik kamera görüntüleri incelemesi sonucunda olayın şüphelileri H.T., Ş.M. ve F.M. isimli 3 şahsın kimlik bilgileri tespit etti. Savcılık talimatıyla Bursa Osmangazi ve Gemlik ilçesinde Bursa Asayiş Şube Ekipleri ile müşterek ev araması yapılarak şahıslar yakalanmıştır.

Şüpheli şahıslarla yapılan mülakat ve yapılan araştırmalar neticesinde diğer şüphelilerin E.G., N.Ü. ve E.B.Ü. isimli şahıslar olduğu tespit edildi. E.G. isimli şüpheli Bursa'da, E.B.Ü. isimli şüpheli ise Ankara'da yakalanarak, 5 şahıs da gerekli iş ve işlemler için Bilecik'e getirildi.


Şüphelilerin ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, 24 adet senet, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet sahte sürücü belgesi, 6 adet kullanıma hazır GSM hattı, 8 adet telefon,74 adet tabanca fişeği, 1 adet bilezik, 2 bin 250 TL nakit para, 1 adet flash bellek, 2 adet tapu belgesi 2 adet vekâletname ele geçirildi.


Şüpheliler Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünden sorgularının ardından Bilecik Adliye Sarayına sev edildi. Ş.M. ve E.B.Ü. isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, H.T., F.M. ve E.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükleresim yükle