Ekmeğin küflenmesini engellemek için poşetine 1 tane atın

MELİH SÜNETCİ
MELİH SÜNETCİ
15 Ekim 2023 Pazar 21:00
205 Okunma
Ekmeğin küflenmesini engellemek için poşetine 1 tane atın

Ekmeğin küflenmesini engellemek için poşetine 1 tane atın

Kahvaltılarımızın, öğle ve akşam yemeklerimizin vazgeçilmezleri arasında olan ekmek ne yazık ki doğru koşullarda saklanmadığı zaman küflenebiliyor. Hızlı bir şekilde küflenen ekmek için sizlere çoğu kişinin bilmediği bir tüyoyu söyleyeceğiz!

Ekmeklerin raf ömrünü uzatabileceğinizi biliyor muydunuz? Ekmeklerin küflenmesini engellemek sandığınızdan çok daha kolay! Her şeyden önce nemsiz ve kuru bir ortamda saklamanız gerekiyor. Özellikle sıcak yaz aylarında ekmeklerin daha çabuk bozulduğuna şahit olabilirsiniz. Bütün bunlara dikkat etmenize rağmen ekmekleriniz tazeliğini koruyamıyor mu? İşte yapmanız gereken çok basit!

YAPMANIZ GEREKEN ŞEY ÇOK BASİT

Ülkemizde hemen hemen her eve giren en temel besinler arasında olan ekmek, doğru koşullar olmadığında hızlı bir şekilde önce bayatlar sonra da küflenir. Bayat ve küflü ekmek tüketmek sağlık açısından pek çok riski de bir arada barındırmaktadır. Ekmeğinizin çabuk küflenmesinden şikayetçiyseniz bu haberimiz tam da size göre!

POŞETİNE 1 TANE ATIN

Ekmeğin küflenmesini engellemek için poşetine 1 adet sarımsak ya da yarım avuç kadar karanfil atmanız yeterli olacaktır. Sarımsak ve karanfil, içerisinde barındırdığı küflerin önüne geçecek ve ekmeklerinizi ilk günkü tazelikte koruyacaktır.

SAKIN TÜKETMEYİN

Ekmeklerin küflendiğinde ne yazık ki çoğu kişi küflü kısmını temizleyerek ekmeği o şekilde tüketiyor. Ancak bu sağlık açısından son derece sakıncalı ve yanlış bir davranıştır. Küflü ekmek beraberinde ciddi sağlık sorunlarını getirmektedir. Ekmek, küfünü dışarıya göstermeye başladığında, içi zaten çoktan küflenmiş ve yayılmıştır. Bu sebeple siz temizlediğinizi ve temiz yeri tükettiğinizi zannediyor olabilirsiniz. Ancak ekmeğiniz küflendiği zaman artık kesinlikle tüketmemeniz gerektiğini biliyorsunuz!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle