"YÜZDE 80,02 OY ORANI 10 KİŞİDEN 8 KİŞİNİN TARAFIMA OY VERDİĞİNİN EN SOMUT RAKAMIDIR"

Bilecik’te dün yapılan üye bazındaki ön seçimde büyük bir farkla Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. sıra adayı çıkan Yaşar Tüzün seçimlerden sonra bir basın açıklaması yaptı.

30 Mart 2015 Pazartesi 10:33
1617 Okunma
 Bilecik’te dün yapılan üye bazındaki ön seçimde büyük bir farkla Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. sıra adayı çıkan Yaşar Tüzün seçimlerden sonra bir basın açıklaması yaptı.
 
 Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı’nda yapılan açıklamaya Yaşar Tüzün’ün yanı sıra eşi Aysel Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, eski il başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Açılış konuşması yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan,  29 Martın partililer için ve kendileri için şölen olduğunu ve  bu şölenin bir parçası olduklarını belirterek, “ İkinci şölenin tamamını 7 Haziran genel seçimleri akşamı en az 1 Milletvekili ve 2 Milletvekili çıkararak ve Türkiye’de halkın iktidarını kurarak tamamlayacağız. Bugün birlik beraberlik içerisinde sandığa katılım Bilecik Merkez’de yüzde 92 civarında. Bu çok büyük bir olay. Milletvekili adayımız 1’inci sıra adayımız belli oldu sayın Yaşar Tüzün. 2’inci sıra adayımız sayın Çağatay Karaahmet oldu. Ben bu yolda onlarla birlikte yürüyeceğime birlik beraberlik içerisinde tüm üyelerimizle birlikte halkın iktidarını kuracağımıza tekrar inanıyorum” dedi.
 
 
 
“ PARTİLİLERİMİZE 29 MART’IN DEĞİL, 7 HAZİRAN’IN ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİK”
 
 Ön seçimlerde CHP Bilecik 1’inci sıra Milletvekili adayı  çıkan Yaşar Tüzün ise, yaklaşık 40 gündür Cumhuriyet Halk Partisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda ilk dakikadan itibaren 29 Mart’ta maçın ilk devresini oynadıklarını  belirterek,”  Bu ilk devrenin skoru 0-0 biteceğini söylemiştim. Önemli olan ikinci yarıda 7 Haziran’ı kastederek ikinci yarıda son 90 dakikayı 2-0 bitiriliriz diye söylemiştim.  Bu duygu ve düşüncelerle ciddi bir aday adaylığı kampanyası geçirdik. Bu kampanya içerisinde birbirimize sevgiyi, saygıyı kusur etmedik. Çünkü biliyorum ki bu kampanya süresi içerisinde gerçekten partililerimize, üyelerimize ulaşıp neler yapılabileceği noktasında görüş alış verişinde bulunduk. Beldelerimizin tamamına katıldık. İlçelerimizin tamamına gittik. Merkez ilçemizde ve gidebildiğimiz birçok sayıdaki köylerimize ulaşmaya çalıştık. Partililerimize bu 29 Mart’ın önemli olmadığını, önemli olanın 7 Haziran seçimlerinin olduğunu söyledik” dedi.
 
 
“ 7 HAZİRAN 2015 TARİHİ LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİN PARLAMENTER SİSTEMİN REJİMİN SON KULLANMA TARİHİ OLABİLİR”
 
 Tüzün, konuşmasının devamında  partililerin yüzde 92 oranıyla gelip Cumhuriyet Halk Partisi’ne, sandığına, demokrasiye, demokrasisine, demokrasi şölenine iştirak ettiler. Bunun azımsanacak bir rakam olmadığını belirten Tüzün, “ Biz bu kampanya süresi içerisinde söylemimiz hep şuydu, “ Önemli olan 29 Mart değil, 29 Mart’ın kaybedeni olmayacak. Kazananı Cumhuriyet Halk Partisi olacak” demiştik. Bu doğrultuda bugün 2 bin 725 Cumhuriyet Halk Partili sandığa gitti. 2 bin 725 Cumhuriyet Halk Partilinin 2 bin 160 tanesinin oyunu alarak hayatımın en onurlu, en gururlu seçimini 1’inci sıra olarak kazanmış bulunuyorum. Bilecik Merkez’de alınan oy oranı yüzde 71, 24.  Bozüyük ilçemizde aldığım oy oranı yüzde 81,80. Osmaneli ilçemizde almış olduğumuz oy oranım yüzde 76,25.  Yenipazar ilçemizde almış olduğum oy oranım yüzde 85,90. Pazaryeri ilçesinde almış olduğum oy oranı yüzde 67, 39. İnhisar ilçemizde almış olduğum oy oranı yüzde 88,33. Söğüt ilçemizde bu oranların içerisine baktığımız zaman en yüksek oy oranını Söğüt’ten almış bulunuyorum. Yüzde 88,76. Gölpazarı ilçemizde almış olduğum oy oranı yüzde 80,5” dedi.
 
 
“BİR SİYASETÇİNİN ÖMRÜ BOYUNCA BU ORANI YAKALAMASI GERÇEKTEN ONUR, KIVANÇ VERİCİ MUTLULUK”
  
 Tüzün konuşmasının sonunda, İl genelinde CHP’nin sandığa giden partililerinden almış olduğu oy oranının yüzde 80,02 oy oranı aldığını belirterek sözlerine şöyle son verdi.
“Bu oran Cumhuriyet Halk Partililerin 10 kişiden 8 kişinin tarafıma oy verdiğinin en somut rakamıdır. Bu bir siyasetçinin belki ömrü boyunca bu oranı yakalaması yüzde 80,02 dolayında oy alması gerçekten onur verici, kıvanç verici bir mutluluk. 2 bin 723 partilimizin sandığa gidip 2 bin 160 tanesinin bizzat beni tercih etmesi bu onurun, mutluluğun, gururun büyük göstergesi olarak düşünüyorum. Bizler hepimiz bir bütünüz. Geçmişte ayrıştık, küstük, darıldık, kırıldık, terk ettik. Ama bu dönem bunların hepsini bir tarafa bırakacağız. Beyaz yepyeni bir sayfa açacağız. 7 Haziran 2015 tarihi laik, demokratik Cumhuriyet’in parlamenter sistemin veya rejimin son kullanma tarihi olabilir. Buradaki bu ön seçim başarısı benim şahsi başarım olabilir. Onu bir tarafa bırakacağız. Şimdi 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için çalışacağız. buna hep birlikte katkı vereceğiz, destek vereceğiz ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni Bilecik’te 1’inci yapıp 2 Milletvekili çıkarabilmek adına mücadeleyi başlatacağız” dedi.
 
 
 

Son Güncelleme: 30.03.2015 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle