TÜZÜN, 2011'DE YAŞANAN İŞ KAZASI YAŞANMAYACAK DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik eski Belediye Başkanı,22-23. Dönem Milletvekili ve 7 Haziran Genel Seçimlerinde CHP Bilecik Milletvekili aday adayı Yaşar Tüzün, bir basın açıklaması yaptı.

26 Mart 2015 Perşembe 09:00
2437 Okunma
TÜZÜN, 2011'DE YAŞANAN İŞ KAZASI YAŞANMAYACAK DEDİ

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik eski Belediye Başkanı,22-23. Dönem Milletvekili ve 7 Haziran Genel Seçimlerinde CHP Bilecik Milletvekili aday adayı Yaşar Tüzün, bir basın açıklaması yaptı.

 

 

 Bilecik'te bir restoranda yapılan sabah kahvaltısı ile basın mensupları ile buluşan Yaşar Tüzün, CHP’nin 29 Mart’ta Genel Merkez’lerinin almış olduğu karar doğrultusunda Pazar günün üye bazında ön seçim yapılacağı ve bu ön seçimin sabah 08.00’da başlayıp akşam 17:00’a kadar süreceğinin belirtti. Tüzün, “Bu ön seçimin parti içi demokrasi adına çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Partimizin Bilecik İl genelinde uygulayacağı bu yöntem 3 bin 940 tane üyemizin bulunduğu ve 4 bine yakın partilimizin Pazar günü her arkadaşımızın, her partilimizin kendi ilçesinde sandığa giderek adayını belirleyecek. 1’inci sırayı ve 2’inci sırayı belirleyecek. Bizim 4 bine yakın partilimiz büyük heyecan içerisinde, büyük coşku içerisinde ve son 1 aydır hatta 40 gündür 4 bin tane Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ve bunların eşlerini de kattığımız da bu sayı 8 bin geliyor.

 

 

  Ve onun yakın çocuklarını ve ailelerini kattığımızda ortalama her gün Bilecik’te 20 bin kişi Cumhuriyet Halk Partisini konuşuyor. Cumhuriyet Halk Partisinin listesini konuşuyor, Cumhuriyet Halk Partisinin adaylarını konuşuyor. Cumhuriyet Halk Partisinde hangi arkadaştan  daha fazla oy alırız, hangi arkadaşımız daha fazla oy alırsa kazanma şansımız yüksektir ve olur düşüncesiyle bir değerlendirme yapıyor. Bunların sonuçlarını Pazar günü saat 17.30 itibariyle görmüş olacağız. Ben başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, parti yöneticilerimize, Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize ve parti meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir heyecanı, böyle bir coşkuyu, böyle bir demokrasi şölenini kuşkusuz Bilecik’teki partililerimize yaşattıkları için” dedi.

 

 

“9 YILLIK PARLAMENTO GÖREVİMDE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEDEN VATANDAŞLARA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM”


  Kendisinin yıllarca vatandaşla bir arada olduğu ve CHP Bilecik teşkilatının değişik kademelerinde görev aldığını ifade eden Tüzün, “İyi günümüz oldu, kötü günümüz oldu, zor günümüz oldu. Ama Bilecik’in menfaatleri Bilecik’e yapılması gereken hizmetler noktasında bize düşen görev ne varsa hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin geçmişte yardımcı olduk. Cumhuriyet Halk Partisine oy vermiş, vermemiş hangi vatandaşımız olursa olsun bana ulaştıklarında, bize ulaştıklarında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışma arkadaşlarıma ulaştıklarında hepsine ama hepsine yardımcı olmaya çalıştık. Esas olan, Bilecik halkı geçmişte özellikle Bilecik Merkez’de sorunlarının ilgilenilmediğinden, sorunlarının çözülmediğinden ciddi talepleri ve sıkıntıları olduğunu bize ilettiler. Biz 9 yıllık parlamento görevimizde hiçbir ayrım gözetmeksizin biz katkı, destek ve yardımcı olmaya çalıştık. Geldiğimiz noktada bizim tekrar aday adaylığı Bilecik gündemine geldiğinde partililerimiz, vatandaşımız geçmişte bize oy vermeyen de dahil olmak üzere şunu söylediler, “ Yaşar bey siz 2011 yılında Milletvekili seçilemediniz ama, özellikle bu 2011 ve 2015 yılında seçilen Milletvekillerimiz bizimle yakın istişare içerisinde bulunmadılar. Bizim iyi günümüzde, kötü günümüzde bizim taleplerimize yardımcı olmadılar. Biz sen Milletvekili olmayınca senin kıymetini anladık, senin kıymetini öğrendik.

 

 

 Ve 2015 yılında yapılacak seçimlerde  tekrar partinizden aday olunuz, biz size oy vermeye hazırız. Geçmişte oy vermedik, siyasi partili olduğumuz için oy vermedik, o gün ki konjonktür el süreçten dolayı oy vermedik ama, siz Cumhuriyet Halk Partisinin 1’inci sıra adayı olursanız, bu geçmişte oy vermememizin nedenlerini bir tarafa bırakıp bu seçimlerde size oy vereceğiz” diyen çok yüksek sayıda vatandaşımız var. Bütün bunları değerlendirdiğimiz zaman ben Cumhuriyet Halk Partisinin Bilecik il genelinde 7 Haziran’da 1’inci parti olacağına inanıyorum. Çünkü 4 bin üyemiz şuanda harekete geçmiş durumda. 4 bin üye ile birlikte bizler adaylar olarak ciddi bir kampanya ve çalışma yaparsak Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik il genelinde 1’inci parti olacaktır. Bundan hiç kuşku duymuyorum” dedi.

 


 

“PAZAR GÜN Kİ ÖN SEÇİMİN KAYBEDENİ OLMAYACAK”


  Pazar günü üye bazında yapılacak ön seçimde birbirinde değerli 3 arkadaşının olduğunu belirten Tüzün, “Geçmişte İl Başkanlığımızı yapmışlar, İlçe Başkanlıklarımızı yapmışlar. Partimizin değişik organlarında görev yapmış arkadaşlarımda bu sürece müdahil oldular. Genel merkezimiz alfabetik bir sırayı oluşturabilmek için bir kura çekti. Bu kura doğrultusunda T ile başlayan soy ismiyle sıralamamız oluştu. Buna göre Bilecik’te 4 tane aday adayı var ama büyük illerimizde örnek veriyorum Bursa’da 95, 90’ın üzerinde adayımız var. Büyük illerimizde daha yüksek sayıda adaylarımız var. Bilecik’te sıralamamız şöyle oluştu. 1’inci sırada T soy ismiyle oluştuğu için Erdoğan Tüfekçi arkadaşımız, 2’inci sırada Yaşar Tüzün olarak ben varım. 3’üncü sırada Ali Çağatay Karaahmet arkadaşımız, 4’üncü sırada ise Muhsin Karakoç arkadaşımız var. Pazar günü arkadaşlarımız sandığa gidip  bu dört arkadaştan 1’ini veya 2‘sini tercih edecekler. Ben inanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak Pazar günü yapılacak ön seçimin kaybedeni olmayacak. Kazananı Cumhuriyet Halk Partisi olacak” dedi.

 


 

“DEĞİŞİK YÖNTEMLER İLE PARTİLİLERE ULAŞTIK”


  4 aday adayının değişik yöntemler ile üyelere ulaştıklarını dile getiren Tüzün, “Gerek telefon ederek, gerek mesaj göndererek, gerekse partililerimize bizzat yazmış olduğum kendi el yazımla çoğaltmış olduğum mektupla partililerimize ulaştık. Ve partililerimize neden aday olduğumuzu anlatmaya çalıştık. Yine Cumhuriyet Halk Partisine kayıtlı olan üyelerimizin tamamına bir kimlik kartı şeklinde kendi bilgilerimizi, iletişim bilgilerimizi yazıp ve arka yüzünde de 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde hangi bölgede hangi okulda hangi sandık numarası ve sıra numarasında oy kullanacağı bilgilerini partililerimize ulaştırmaya çalıştık. Ben inanıyorum ki, Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimlere birlik ve beraberlik içerisinde girecek. Yapılacak sıralamada ben Yaşar Tüzün olarak ön seçimde 1’inci sırada da çıksam, 2’inci sırada da çıksam, 3’üncü sırada da çıksam, 4’üncü sırada da çıksam. Sıralama nasıl olursa olsun açıkça söylemek istiyorum ki nefesimin yettiği yere kadar laik demokratik devletin kurucusu cumhuriyet halk partisine katkı ve destek vereceğim. Diğer arkadaşlarımın da aynı düşünceler içinde olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

 


 

“2011'DE YAŞANAN İŞ KAZASI YAŞANMAYACAK”


  2011 yılında kaybedilen seçimin bir iş kazası olduğunu belirten Tüzün, “2011 yılında ayrışma, küsme, darılma, terk etme noktasındaki arkadaşlarımız bu ön seçimlerde n sonra asla böyle bir şey düşünmeyeceklerdir. Partimizin başarısı için katkı ve destek vereceklerdir. Çünkü onlarda biliyorlar ki birlikte var olmayı beceremeyen insanlar birlikte yok olmaya mahkümdurlar. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu seçimde birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yapacağız. Partimize katkı vereceğiz ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni Bilecik’te 1.parti yapacağız. Ben tecrübem ve birikimle yine bütün Bileciklilerin ve CHP’lerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sesi olacağım yüreği olacağım ve çalışmalarıma devam edeceğim. CHP’nin oylarının Türkiye genelindeki kampanya baktığımızda bugün itibariyle oylarının yükseldiğini 1 Hazirana kadar yapılan çalışmalarda da daha fazla yükseleceğini ve cumhuriyet halk partisinin iktidar olma umudunun yeşerdiğini başardığını bugünlerde gözlemliyoruz. Cumhuriyet halk partisi iktidarında bilgim birikim ve tecrübemle partimizin yetkili organları bizi belki de daha üst makamlara getirip daha icraatın başında yürütmenin başında görev alma şansımızın olduğunu düşünüyorum. Bilecik’te doğmuş büyümüş yaşamış Bilecik halkına hizmet etmiş bir insan olarak biz böyle bir göreve talip olduk. Öncelikle CHP üyelerinin 29 Martta kullanacakları oyların ilimize, ülkemize ve devletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 


 

“CHP PARLAMENTOYA GİREMEDİĞİ ZAMAN BİLECİK HALKI BENİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇTİ”


  Geçmişte bir takım sıkıntılar yaşadığı söyleyen Tüzün, “Biz parti olarak ta bir takım sıkıntılar yaşadık. Cumhuriyet halk partisinin parlamentoya giremediği dönemde Bilecik halkı bizi Bilecik Belediye Başkanı seçti. Seçimimiz biliyorsunuz sandıktan çıktık ama adliyeden çıkamadık. O dönemde büyük birlik partisinin adayının ismi yazmadığı için seçimimiz iptal oldu ama Bilecik halkının karakteri o kadar sağlam ki hiç fark etmez Parlamentoda olsa da olmasa da bizi bir önceki seçime göre 2 kat daha fazla oy vererek tekrar seçti. Ben bu anlamda Bilecik halkının karakterine dürüstlüğüne kişiliğine güveniyorum ve ben kendimi cumhuriyet halk partililere ve halkımıza emanet ediyorum” dedi.

 


 

“ALLAH KULUNA 3 ŞEKİLDE CEVAP VERİR”


  Tüzün konuşmasının sonunda, bu süre içerisinde yaşadıkları sıkıntıları 3 cümle ile toparlamak isteğinin belirterek, “Allah kuluna 3 şekilde cevap verir. Evet der istediğini verir, hayır der daha iyisini verir, bekle der en iyisini verir. Allah Yaşar Tüzün ve ailesine 3 şekilde cevap verdi. Evet dedi geçmişte seçti, evet dedi istediğini verdi. 2011’ de hayır dedi daha iyisini verdi. Şimdi bekle dedi en iyisini vermesi için bizde partililerimize vatandaşlarımıza güveniyoruz. 29 Martta cumhuriyet halk partisinin üyelerine güveniyoruz. Bizi tekrar büyük bir oy oranıyla inanıyorum ki 1’inci sıraya getireceklerini 2’inci sıraya getirecek arkadaşımızla birlikte diğer aday arkadaşlarımızla birlikte ciddi bir çalışmaya gireceğiz. İnanıyorum ki 29 Martta kaybeden olmayacak kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır” dedi.

Konuşma sonrası basın mensupları ile Tüzün, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 26.03.2015 09:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle