OCAK AYI SON BİRLEŞİMİNDE MECLİS ÜYELERİ ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI

Bilecik İl Genel Meclisi Ocak ayı son birleşimi olan 5’inci birleşimde 2 gündem maddesi görüşülürken, Çarşamba günü başlayan KAR-ÇET firmasına ait kum-çakıl ocaklarının denetlenmesi tartışmadı bugünde meclis üyelerini birbirine düşürdü.

08 Ocak 2016 Cuma 16:04
1981 Okunma
OCAK AYI SON BİRLEŞİMİNDE MECLİS ÜYELERİ ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI
 Bilecik İl Genel Meclisi Ocak ayı son birleşimi olan 5’inci birleşimde 2 gündem maddesi görüşülürken, Çarşamba günü başlayan KAR-ÇET firmasına ait kum-çakıl ocaklarının denetlenmesi tartışmadı bugünde meclis üyelerini birbirine düşürdü.  
 
 
 
  Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım Başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan ayı son birleşimi olan 5’inci birleşimde 2 gündem maddesi görüşülürken, Çarşamba günü başlayan KAR-ÇET firmasına ait kum-çakıl ocaklarının denetlenmesi tartışmadı bugünde meclis üyelerini birbirine düşürdü. İl gündem maddesi olarak sözleşmeli personellerin 2016 mali yılı için sözleşmelerinin yenilenmesi ve Maliye Bakanlığının belirlediği taban fiyatları göz önünde bulundurarak maaşların belirlenmesi konusu görüşüldü. Oylanan gündem madde oy birliğiyle kabul edildi. İkinci gündem madde olarak Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarının gönderdiği raporlar görüşüldü.  Oylamaya sunulan gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
 
 
 
 
  MECLİS ÜYELERİ ARASINDA ORTAM GERİLDİ
 
  Çarşamba günü AK Partili ve MHP’li il genel meclis üyelerinin Osmaneli'ndeki KAR-ÇET firmasına ait kum-çakıl ocaklarının denetlenip denetlenme tartışmadı bugünde meclise gündeme vurarak meclis üyeleri arasında gergin dakikalar yaşandı. MHP Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur, Çarşamba günkü meclis toplantısında KAR-ÇET firmasına ait kum-çakıl ocaklarının denetlenmediği iddia ederek bu konuyla ilgili soru önergesi vermişti. Bugün ki meclis toplantısında söz alan MHP Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur,  AK Parti Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan’ın konuşmasının ardından verdiği teklifle ilgili söz hakkı istediklerini ve kendisine söz hakkı verilmediğini belirterek, “Burası sadece AK Parti meclisi değil.
 
 
 İkinci olarak Hakan bey diyor ki ‘Orhan beyin söylediği bu yeri bilmiyorum’ dedi daha sonrasında da ‘Evet burada çalışma yok’ diyor. Osmaneli ilçesi Selimiye köyü hudutları içinde bulunan Sakarya nehri kenarında köyümüze tahsis edilmiş olan 800 parsel nolu taşınmazın karşısında kum ocağı taşıması yapılmaktadır. Yapmış olduğu çalışmada nehrin zemininden kum çakıl malzemesi almakta nehir yatağının üçte birlik bölümünü daraltarak suyu 800 parsel mera taşınmazına doğru sıkıştırmaktadır. Bunun üstüne DSİ den bize gelen dilekçede meraya zarar verecek kadar daralttığı bilgili kişilerce yerinde incelendiği ve bu tespitte bulunduğu şeklinde bize yazı gönderilmiştir. Hepsinde buranın tarım arazilerine zarar vereceğini söylüyor.  Ama biz komisyon olarak gitmediğimiz halde gittik diyoruz. Gittiysek de DSİ’nin bu incelemeleri ne demek ne anlama geliyor onu sormak istiyorum” dedi.
 
 
 
 
  “BAHSEDİLEN OCAĞA GİDİLMEDİ”
 
  MHP Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz,  o bölgede bulunan ocaklara teker teker gidildiğini belirterek, “Şimdi doğrusunu söylemek gerekirse bahsedilen ocağa gidilmedi arkadaşlar. Bazı yazışmalar yapılmış burada azdır ya da çoktur. Burada bir problemin olduğu gözüküyor. Yazışmalardan DSİ’nin Tarım il Müdürlüğünün yazdığı şeylerden gözüküyor. Bu ocağa gidilmedi arkadaşlar işin gerçeğini konuşalım. Bende komisyondaydım” ifadelerine yer verdi.
 
 
  “OLAN OLAYLARI ÖRT BAS ETME DERDİNDE DE DEĞİLİZ”
 
  İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım ise, 2 Kasım 2015’de bu kum ocağının ruhsat aldığını anlatarak, “Ben Orhan beyden şunu da beklerdim. Komisyon üyesi Orhan beyde dahil 11 arkadaş o bölgede incelemeler yapmış. Komisyon olarak buraya da gidelim denmesini beklerdim. Şuan tekrar komisyon kurup tekrar oraya gitmek mümkün değil zaten gerekli yazışmalar devam ediyor. Zarar veriliyorsa da bu zarar bir şekilde telafi edilecektir.  Önlemler alınıp arkadaşlarımız takip ediliyor. Biz burada kimseyi kayırma derdinde değiliz.  Olan olayları ört bas etme derdinde de değiliz” dedi.
 
 
 
  “SÜRTÜŞMEYE GEREK YOK”
 
  Yıldırım’a cevap veren MHP Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur, sürtüşmeye gerek olmadığını belirterek, “Bu konular neden açıklanmıyor.  Komisyon bu olayları neden açıklamıyor. Ya da bu yazışmaların geldiğini. Bunların hepsi açıklansaydı konular buralara gelmezdi. Ama meclisin huzurunda  bir şeyler ört bas ediliyor demek ki.  Ben oraya geldiğim 2 dakika beklemediler hemen arabaya bindiler ve ocağa döndüler.  Ben orada gerekeni söyledim” dedi.
 
 
 
  “KİM OLURSA OLSUN USULSÜZ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMASINA İZİN VERMEYİZ”
 
  AK Parti Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan ise, 20 yıldır ticaretle uğraştığının altını çizerek, “Bu zaman zarfında çiftçilerle iç içeyim. Sizin de dediğiniz gibi çiftçilerin toprağının Sakarya nehrine karışmasına ben izin vermem öyle bir soruna. Bunu tüm içtenliğim ile söylüyorum burası yıkılmaya başlarsa gelin hep birlikte karşısında duralım. Çünkü biz kim olursa olsun usulsüz bir şekilde çalışmasına izin vermeyiz” ifadelerine yer verdi.
 
 
 
 
 
  “BEN SİZİN KULLANDIĞINIZ CÜMLELERİN VİCDANEN ARKASINDA OLDUĞUNUZU DÜŞÜNMÜYORUM”
 
  AK Parti Söğüt İl Genel Meclis Üyesi Ertuğrul Torun, AK Parti Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan’a hitaben, kendisinin kullandığınız cümlelerin vicdanen arkasında olduğunuzu düşünmediğini iddia ederek, “Bizim burada amacımız kum ocakları ile ilgili sorun var mı yok mu noktasında.  Sonuç olarak teknik ekiple birlikte o bölgeye gittik.  Bu zaman kadar çevre komisyonu ile ilgili herhangi bir bölgenin yani ilçenin sorunları noktasında o bölgenin il genel meclis üyesi komisyonda olsun ya da olmasın bizzat kendi gelip görmesi makbul olan şeydir” dedi.
 
 
 
  Yaşanan tartışmalar ardından KAR-ÇET firmasına ait kum-çakıl ocaklarının denetlenmesi ek önergesi komisyona sevk edilmedi.

Son Güncelleme: 08.01.2016 16:04
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMeclisSiyaset
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle