MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE, BİR TAKIM TEMASLAR İÇİN BİLECİK'E GELDİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce; muhalefetin 'Kaçacaklar' söylemlerine değinerek, "Kaçacaklar, hazırlık yapıyorlar deniliyor, paraya bakıyorum 50 milyon dolar, 60 milyon dolar. Kaçmak için yeterli para değil. Yani hesapta bir yanlışlık var. Kaçacak adamın çaycısında olur o kadar para. Biz memlekette kimse kaçsın istemiyoruz" dedi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
27 Mayıs 2022 Cuma 13:24
520 Okunma
MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE, BİR TAKIM TEMASLAR İÇİN BİLECİK'E GELDİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce; muhalefetin 'Kaçacaklar' söylemlerine değinerek, "Kaçacaklar, hazırlık yapıyorlar deniliyor, paraya bakıyorum 50 milyon dolar, 60 milyon dolar. Kaçmak için yeterli para değil. Yani hesapta bir yanlışlık var. Kaçacak adamın çaycısında olur o kadar para. Biz memlekette kimse kaçsın istemiyoruz" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir takım temaslar için Bilecik'e geldi.İnce, ilk olarak partililer tarafından Bilecik Yeni Otogar'da karşılanarak, TOKİ Aile Çay Bahçesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. İnce burada iktidar ve muhalefeti eleştirerek, "Bizim kültürümüzde bir vakıf olayı vardır, hasenat yapmak için. Osmanlı'nın kurulduğu topraklar Bilecik'ten başlayan günümüze kadar gelen geleneklerimiz var. Bu gelenekleri bile yok ettiler. Milyon dolarlar havalarda uçuşuyor.

Hasenat yapacaklarmış. Nerede? New York'un en ünlü caddesinde. Öğrencilere hayır hasenat yapacaklarmış. Ver bakayım 5 milyon dolar. Veriyor, neden, vermezse devlette işi yürümüyor. Rüşvet yani bu. Hayır, hasenat işini de bozdular. Peki, muhalefet ne diyor, 'Kaçacaklar' diyor, hazırlık yapıyorlar. Paraya bakıyorum 50 milyon dolar, 60 milyon dolar. Kaçmak için yeterli para değil. Yani hesapta bir yanlışlık var. Kaçacak adamın çaycısında olur o kadar para. Biz memlekette kimse kaçsın istemiyoruz. Eski başbakanların, eski cumhurbaşkanlarının rahatça sokaklarda gezmesini istiyoruz.  Demirel nasıl gezdiyse, Ecevit nasıl gezdiyse, Mesut Yılmaz nasıl gezdiyse, Tansu Çiller hala nasıl geziyorsa, eski başbakanlar, eski cumhurbaşkanları, eski milletvekilleri sokaklarda gezsinler. Demokrasi o zaman vardır zaten" dedi.

"Bu iktidar bu muhalefetten, bu muhalefet bu iktidardan çok memnun"

İnce açıklamasının devamında, "Bu iktidar bu muhalefetten, bu muhalefet bu iktidardan çok memnun. Nereden anladım biliyor musunuz, muhalefet bunlar kaçacak dedikten bir gün sonra 12 yıl önceki kaset operasyonundan dolayı iki polis tutuklandı. Ne demek bu birbirlerine mesaj mı veriyorlar acaba. ‘Ben senden razıyım, sen de benden razı ol, yoksa’ mı diyorlar. 12 yıl sonra polisler neden tutuklanıyor ki.  Memleket yangın yeri vaatlere bakın. Uzaya gidecekmişiz. Hadi gözünüz aydın bir kişi uzaya gidecek. 85 milyondan. O şanslı kim acaba. Ona nasıl torpil yapacaklar merak ediyorum doğrusu. Mahkûmlara izin uzatılmış, temmuza kadar. Bakaya olanlar bedelli askerlikten yararlanacaklar. Memleketin sorunlarına kalıcı çözüm üretmiyorlar. Depo basarak, stokçu diye suçlayarak, tanzim satış mağazaları açarak bunu çözeceğini düşünüyorlar. Ya da marketler mektup yazıp ucuza verin diyerek sorunu çözeceğine inanıyorlar. Sorun orada değil sorun üretimde. Türkiye üretemiyor" dedi.

" Memleket Partisi olarak derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil"

İnce , geçen yıldan bu yana petrol yüzde 60 artığını,  ama mazot yüzde 300 artığını anlatarak, "Dolar yüzde 100 artmış. Geçen sene bu ayda 8 lira, şimdi 16 lira. Böyle bir durumda Türkiye üretemez. Dünya da da pahalılık var. Bu yalanda sıkıldım artık. Bunu tekrar anlatmak istiyorum. Dünyada gıda fiyatları yüzde 30 arttı, doğrusu bu. Almanya’da da arttı, Japonya’da da arttı. Ama Türkiye’de yüzde 90 arttı. Biz niye yizde 30 arttı demiyoruz. Tamam savaş var, tamam pandemi var. Anladık tedarik zincirleri kırıldı. Dünya ortalaması 30 iken, bizde niye yüzde 90 onu soruyoruz. Memleket Partisi olarak derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Dünyada yüzde 30 artıyorken bizde niye yüzde 90 arttı. Avrupa Birliği’nde yüzde 7, yüzde 8 iken bizde neden yüzde 70? Aylık gelir var bizde. Neden 10 katı fazlayız bunu soruyoruz. Neden? Kötü yönetim var çünkü. Onun için biz bu memleketin yönetimine talip, yepyeni bir partiyiz" ifadelerine yer verdi.

"20 senede yapamadığını önümüzdeki 5 senede mi yapacaksın"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'de ki seçim vaatlerini gündemine alarak, "Bakın burada 2011 seçilerine giderken hedefleri var Erdoğan’ın 2011 seçimlerine giderken demiş ki, 2023’de 2 trilyon dolar gelirimiz olacak. 2023 geldi, yarısı bile yok. Kişi başı 25 milyon dolar milli gelirimiz olacak, 3’de birindeyiz. 500 milyar dolar ihracat yapacağız, yarısı bile yok. Demek ki bu hedeflerin, hiç birini tutturamamış. Şimdi ne diyor, 2023’de ki seçimde; beni seçerseniz 2 trilyon dolar olur, 25 bin dolar olur, 50 0milyar ihracat olur. Ya sen bu filmi bize 25 sene önce izlettin. 20 sene başa döndük şimdi,  hadi bir daha seçin beni diyor. 20 senede yapamadığını önümüzdeki 5 senede mi yapacaksın. Cumhuriyet kurulalı 100 yıl oldu. 5’de birini sen yönettin zaten. 20 senesini sen yönettin. 20 senede yapamayan adam, önümüzdeki seçimde de yapamaz.  Bu muhalefetinde umut olmak gibi bir derdi yok. Hala daha çözüm üretmeden boş işler anlatıyorlarsa Türkiye’nin yeni bir umuda, yeni bir yola, yeni bir seçeneğe ihtiyacı var. Biz daha yepyeni bir partiyiz. Seçime girme hakkını yeni kazandık. İnşallah, Allah’ın izniyle, milletin isteği ile çok kısa süre içerisinde çok büyüyeceğiz, buna inanıyoruz. Ayrıca kampanya döneminin güzelliğine de inanıyoruz. Kampanya döneminde son 60-70 günde bazıları 20 iken 10’a düşer, bazıları 10 iken 30’a çıkar. Biz o kampanya döneminde de çok hızlı bir şekilde büyüyeceğimizde inanıyoruz. Bütün Bileciklilere sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum" dedi.

"Atatürk diyemeyen CHP’li yönetici olmaz"

İnce son olarak CHP'yi eleştirerek, "CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP’deki en eski arkadaşlarımdan birisidir. Ama siyasette, orada kalmayı tercih etti. Bu onun tercihidir. Bu dostluğumuza gölge düşürmez. Ben yolumu ayırdım CHP’den. CHP’nin ilkelerinden yolumu ayırmadım, Atatürkçülükten yolumu ayırmadım. O yönetimle yolumu ayırdım. O yönetimle bu iş olmaz. Orada uzaklaştırdılar parti ilkelerinden. Atatürkçüleri soğuttular. Başkalaştı, değişmedi. Atatürk diyemeyen CHP’li yönetici olmaz. Onu için bir küslüğümüz kırgınlığımız da yok" dedi.

Son Güncelleme: 27.05.2022 13:29
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERMuhareem Ince
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ZD 2022-05-27 14:05:14

Sayın Muharrem İnce sizde boş konuşuyorsunuz

banner22

resim yükleresim yükle