CHP'NİN ADAYI BELLİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Bilecik Belediye Başkan adayının belirleneceği eğilim yoklaması bugün sabah saat 08.00 itibariyle başladı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
02 Aralık 2018 Pazar 19:30
1656 Okunma
CHP'NİN ADAYI BELLİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Bilecik Belediye Başkan adayının belirleneceği eğilim yoklaması bugün sabah saat 08.00 itibariyle başladı.

CHP Bilecik Merkez ilçeye bağlı 931 üye 4 aday adayı içerisinden tercihlerini yapmak üzere sandığa gitti.  4 aday adayı Hüseyin Korkman, İsmail Cinoğlu, Seyfi Özgen ve Semih Şahin'den oluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de eşi Aysel Tüzün ile birlikte saat 13.00'de oyunu kullanarak, 4 aday adaylarına başarılar diledi.

Ardından yapılan eğilim yoklamasıyla ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Tüzün," Bu pazar gününün doğan güneşin 31 mart akşamında, 1 nisan gününde daha parlak doğması için Cumhuriyet Halk Partisi tarihi misyonunu da dikkate alarak demokrasiye inanan cumhuriyete inanan laik demokratik cumhuriyetin devamı yönünde oy kullanmak isteyen partililerimizle dolup taşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman olduğu gibi tarihi misyonunun yanında demokrasiden yana hak hukuk ve adaletten yana olan sürecini devam ettirmiştir.

Bu anlamda birbirinden değerli dört arkadaşımız Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olabilmek için yola çıkmıştır ve Bilecik’i daha iyi yönetirim, Bilecik belediyesinde belediye başkanı olduktan sonra daha fazla hizmet ederim inancıyla yola çıkmıştır. Bu anlamda birbirinden değerli dört arkadaşımızın demokratik yarışına biz de şahitlik ediyoruz.

Eşim ve ben cumhuriyet halk partisinin merkez ilçe üyesi olduğumuz için oyumuzu kullandık saat 17:00 itibariyle sandıklar açılacak. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak kazanan Bilecik olacak bu konuda demokratik bir yarışa destek veren bütün saygıdeğer parti üyelerimize sonsuz şükran ve teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

" Bilecik Cumhuriyet tarihinin en önemli illerinden bir tanesi"

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili  aynı zamanda MYK üyesi Orhan Sarıbal ise, Bilecik'in L

OCumhuriyet tarihinin en önemli illerinden birisi olduğuna değinerek, " Bilecik cumhuriyet tarihinin en önemli illerinden bir tanesi. Bilecik’te demokrasinin inşa edilmesi gerekiyor. Yeniden barışın, kardeşliğin egemen olan Bilecik’te Cumhuriyetin temel değerlerini inşa eden CHP’nin tekrar iktidar olması yerelde yeni bir başarı öyküsünü ortaya koyması gerekiyor. Bunun en önemli alanı da öncelikle il başkanım ilçe başkanlarım ve milletvekilim ve Belediye Başkan aday adaylarının ortak talebi ile bir temayül ön seçim yapıyor olması. Bu çok kıymetli.

Herkesin bu konuda uzlaşma sağlaması çok önemli, bunu sağladılar. Vekil arkadaşımızın önderliğinde hiç benzeri olmayan bir protokolü de hayata geçirdiler. Bu Bilecik’in demokrasiye olan tutumunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bir Pazar günü CHP üyelerimiz büyük bir istekle en gencinden en yaşlısına kadar oylarını kullandılar. Tek amaç var. Tekrar bu ülkede aydınlık çağdaş bir yapı oluşturmak. Kenti kentlerle birlikte karar vererek yönetmek" şeklinde konuştu.

Saat 17.00'de sandıkların açılmasıyla devam eden eğilim yoklamasında 931 üyeden 598'i aday adayını belirlemek için sandığa gitti. Açılan sandıkların sonucuna göre, toplamda 347 oy alan Semih Şahin Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik belediye başkan adayı oldu.

Öte yandan açılan sandıklarda diğer aday adaylarından toplamda İsmail Cinoğlu 35, Hüseyin Korkman 57, Seyfi Özgen ise 121 oy aldı. 

Son Güncelleme: 02.12.2018 21:37
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle