131 MİLLETVEKİLİ 81 İLDE GÖREVLENDİRİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Örgütü, CHP Genel Merkezi tarafından görevlendiren 2 milletvekili tarafından bilgilendirilerek, koalisyon ve seçim çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

27 Ağustos 2015 Perşembe 10:47
1211 Okunma
131 MİLLETVEKİLİ 81 İLDE GÖREVLENDİRİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Örgütü, CHP Genel Merkezi tarafından görevlendiren 2 milletvekili tarafından bilgilendirilerek, koalisyon ve seçim çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

 

 

  CHP Genel Merkezi tarafından Sakarya ve Bilecik illerine görevlendiren CHP İstanbul Milletvekili Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel ve Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP Bilecik İl Başkanlığında toplanan parti teşkilatı ve partililere koalisyon süreci ve 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim hakkında bilgilendirme yaptılar. Yapılan bilgilendirme toplantısına CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, ilçe teşkilatları ve partililer katıldı. Açılış konuşması yapan İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, 7 Haziran Genel seçimlerinden bugüne kadar geçen süreç CHP İstanbul Milletvekili Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel ve Sivas Milletvekili Ali Akyıldız tarafından anlatılacağı belirtti.

 

 

  “131 MİLLETVEKİLİ 81 İLDE GÖREVLENDİRİLDİ”

 

  CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 131 Milletvekilinin 81 ilde görevlendirildiği ifade ederek, “Bu görevlendirmesinin nedeni bu süreçle ilgili tüm illere, ilçelere gelip bu sürecin nasıl şekillendiği konusunda bilgi aktarımında bulunmasını istedi. Bende Bilecik Milletvekili olarak Muğla ve Aksaray illerinden sorumluyum. Önümüzdeki günlerde bende Muğla ve Aksaray’a giderek bu tür çalışmaları yapacağım. Bugün Bilecik'imizden sorumlu, Bilecik ilinden sorumlu aynı zamanda Sakarya ilinden sorumlu parlamentoda kısa dönemde olsa birlikte görev yapmaktan onur duyduğum iki değerli Milletvekili arkadaşım ilimize teşrif ettiler” dedi.

 

 

  “CHP OLARAK BİZ 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA TOPLUMUN VERMİŞ OLDUĞU MESAJI İYİ OKUDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ”

 

  CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, kendilerinin grup, grup CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirildiklerini belirterek, Bizde bu bağlamda bugün sizlerin konuğuyuz. Dün Sakarya’daydık, bugün de buradayız. Bizim bu ziyaretlerimizin amacı parti içine dönük çalışmalar değil, örgüt içi çalışmalar değil, örgütsel çalışmalar değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra neleri amaçladığı, koalisyon görüşmeleri adı altında ki çalışmalar. AKP’nin koalisyon görüşmeleri adı altında ülkeyi kandırdığı bir istikşafı görüşmeler içinde partimizin neleri söylediği, neleri amaçladığı, ülke adına neler yapmaya çalıştığını kısaca sizlerle özetleyerek çokta kafanızı şişirmeden zaten herkes biliyor. Kamuoyu da çok yakından takip etti. CHP olarak biz 7 Haziran seçimlerinden sonra toplumun vermiş olduğu mesajı iyi okuduğumuzu düşünüyoruz. Buradaki verilen önemli mesajlardan birisi şuydu; Ülkemizde artık bir koalisyon süreci başlasın, tek başına iktidar 13 yıl boyunca AKP’nin tek başına iktidarlığından artık ülkenin yorulduğunu, ülkenin tek başına AKP iktidarı istemediğini ve bunun nedeni de biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın da seçim sürecinde adeta AKP’nin Genel Başkanı gibi sahada çıkıp süreci yürüttüğünü gördük. Ve 2’nci mesajda Cumhurbaşkanı olarak kalmasını istiyoruz. Ülkede başkanlık sistemini istemiyoruz mesajıydı. Biz bu 2 mesajın doğrultusunda önce Genel Başkanımız mevcut iktidarın dışında muhalefetten bir görüşmeler sonucunda iktidar çıkarabilir miyiz hesabını yaptık. Ama bu süreci biliyorsunuz maalesef Sayın Devlet Bahçeli’nin hala anlayamadığımız tutum ve davranışları nedeniyle bu süreç tıkandı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Genel Başkanımız öncelikle bizim değil, partimizin değil, ülkemizin geleceği önemlidir. Biz sadece 10 gün görüştük AKP’yle. Araya farklı şeyler girdi ve bu 10 gün 35 saati aşkın yapıldı. 35 saat süren bu ön görüşmelerin hiçbir aşamasında bize birlikte koalisyon kuralım teklifi yapılmadı. Son gün Sayın Genel Başkanımız da bunu kamuoyuyla paylaştı. Sayın Genel Başkanımız hükümet kurulması için gerçekten elinden gelenin fazlasını da yapmaya çalıştı” dedi.

 

 

  “YETER Kİ BU ÜLKEDE ÇOCUKLAR ÖLMESİN VE YATAĞA AÇ GİRMESİNLER DEDİK”

 

  CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel, 7 Haziran seçimleri herkes için çok önemli bir süreç olduğunu söyledi. Seçimlerden ertesi gün halkın kimseye tek başına iktidar olma şansını vermediğini ifade eden Adıgüzel sözlerine şöyle devam etti.

  “Bunu anlayabildik ve dedik ki, yeni dönemde siyasi partilere çok önemli bir görev düşüyor. Mevcut iktidar 13 yıldır insanlık onurunu ayaklar altına alan, bizim görmezden gelen sosyal yardımları bile hak temenni değil de, yandaş ve raktaş temelini dağıtan bir hükümet vardı. Buna karşı da halkımız dedi ki, yüzde 60 biz gitmesini istiyoruz. Yeni bir yapı istiyoruz dedi. Ne yazık ki süreci biraz ilerlettikten sonra gördük ki, yüzde 60 diye bir şey yok. Ne yazık ki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP)hiçbir şekilde uzlaşamayacaklar ve CHP’den başka da bütün partilerle görüşebilecek hiçbir yapı da yok. Kuruluşumuzdan beri olduğu gibi bu ülkenin kuruluşundan beri olduğu gibi Kurtuluş Savaşı’nın, kuruluş mücadelesini veren Cumhuriyet Halk Partisi’ne yine tarihi bir görev düşüyordu. Bu ülkedeki Allah rahmet eylesin her gün şehit veriyoruz. Hepsine buradan gani gani rahmet diliyorum.

 

 

Türkiye’de yeni bir uzlaşma ortamının oluşmasını sağlamak, bu ülkenin çocukları ölüyor. Onların yaşayabilmesi, insanca yaşayabilmesi için uzlaşma ortamını sağlamak CHP’ye  düşüyordu. Bu noktada da CHP şunu söyledi. Bireysel çıkarlarını her zaman geride bırakarak önce parti demedi, önce ben demedi Sayın Genel Başkanımız, önce Türkiye dedik ve sıralamamızı da önce Türkiye, sonra CHP diyerek biz Türkiye’de ekonomik anlamda, demokratik anlamda insani koşulların oluşması anlamında elimizden ne geliyorsa gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Yeter ki bu ülkede çocuklar ölmesin ve yatağa aç girmesinler dedik.”

 

  “14 İLKEMİZİ GENEL BAŞKANIMIZ AÇIKLADI”

 

  Adıgüzel, 14 ilke belirlediklerini ve ilk seçimden sonra ki Parti Meclis toplantısında bu ilkeleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığını ifade ederek, “Hepimizin bildiği 14 ilkeyi daha sonra 56 başlık altında tekrar toparladık. Bu ilklerden başlıcalarını sizlere anlatayım. Bunlardan 1’incisi dış politikaydı. Libya’yla Mısır’la, Irak’la, İran’la, Suriye’yle yaşadığımız sıkıntılar Avrupa Birliği sürecini ki AKP’yi buraya getiren bir süreçtir gerçekten kazanımları sağladığı süreçtir. Bu sürecin tıkanmasıyla bu sorunların hepsini özetleyen bir dış politika başlığı koyduk. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Yurtta ve Dünyada Barış” sağlanabilmesi için elimizden geleni yaparız dedik. Dış politikayı da yine bu noktadan alarak konumlandıralım istedik. 2’inci başlık ekonomiydi. Türkiye’nin ciddi ekonomik sıkıntıları var. Gençlerimiz işsiz, ülkeler sıralamasında 1’inci sıradayız. Yüzde 28,4 genç işsizlik oranında. Gençlerimizin yüzde 28,4’ü işsiz, Üniversiteli işsizleri zaten hiç söylemiyorum. Çünkü onlar çok daha fazla. Ve çok önemli olan çiftçilerimize, memurlarımıza, emeklilerimize, asgari ücret diye taşeron çalışanlara yönelik çözüm önerilerimiz vardı” dedi.

 

  “ANAYASA HEPİMİZ İÇİN BİR YARADIR”

 

  Anayasa’nın herkesin içinde bir yara olduğunu söyleyen,  CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel, “Her günde gasp edildiğini görüyoruz. Oradaki yetkililerin Cumhurbaşkanı tarafından gasp edildiğini görüyoruz. Sadece Anayasa’da Cumhurbaşkanı’nın seçilme yöntemi değiştirildi. Özgürlükçü bir anayasadır CHP. Hukukun üstünlüğüne inanan, güçler ayrılığı ilkesinin olduğu parlamenter sisteminin güçlendirildiği bir anayasa oluşturalım. Özgürlükçü bir anayasa olsun dedik. Diğer bir başlığımız eğitim. Eğitim hepimizin içinde yaradır. Sıkıntılarımız her gün büyüyor. Eğitim sistemimizi yeniden yapılandıralım. Burada diyorlar ki siz, eğitim sistemi yeniden yapılınca İmam Hatiplere karşı mısınız? Hayır. Biz İmam Hatiplere karşı değiliz. İmam Hatip’te okumak isteyen öğrencilerimiz gidip İmam Hatip’te okuyabilir. Ama Türkiye’de tek meslekte imamlık değil. Ah iyi tornacılar yetiştirelim, meslek adamlar ı yetiştirelim, futbolcular yetiştirelim, sanatçılar yetiştirelim. Bunların yetişebilmesi için de o eğitimleri veren yeni okullar açalım” dedi.

 

  “TÜRKİYE’DE 6 MİLYON ÖĞRENCİ VAR 15 ÖĞRENCİYE 1 YURT DÜŞÜYOR”

 

  Türkiye’de 6 milyon öğrenci ve öğrencilerin hepsinin yurt sorunu olduğunun altını çizen Adıgüzel, “15 öğrenciye 1 yurt düşüyor bu ülkede. Ama TOKİ yurt yapmıyor. CHP diyor ki, biz TOKİ’ye sadece rezidanslar, lüks daireler değil yurt yaptıralım. Bunun içinde CHP’nin aslında çözüm önerisi çok net. Samimi olunsun, meclis çatısı altında halk bilgilendirilerek çözüm önerileri sunulsun, kesinlikle kişisel bir ajandanız olmasın. Biz meclis çatısı altında bu sorunu çözebiliriz dedik” dedi.

 

  “7 HAZİRANA KADAR BİR SİLAH BİLE PATLAMADI”

 

  7 Haziran’a kadar bir silah bile patlamadığını belirten Milletvekili Adıgüzel, “Bir yanda iki tarafın birden  birbirine saldırısı da nasıl bir siyasi rant ilişkisinin olduğunun en büyük göstergesidir. Biz bütün samimiyetimizle iktidarı kurmaya, ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar var bunlara çözüm bulmaya, demokratik anlamda toplumsal barış anlamda sıkıntılar var bunlarda çözüm öneriler i bulmaya eğitim konusundaki sıkıntıların çözülmesi için elimizden geleni yapmak için mücadeleler ederken sadece ben Başkan olayım, başka ne olursa olsun bu ülkede gezi sürecinde yaşadığımız gibi benden olmayanların başına ne gelirse gelsin, gerekirse ölsünler diyen bir bakış açısı hükümetin kurulmasına da izin vermedi. Başbakan’a da üzülüyorum. Çünkü bir yetkisi yok orada oturuyor. Ama ortada Başbakan yok çünkü hiçbir yerde irade koyamıyor ortaya” dedi.

  Konuşmalar sonrası toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Son Güncelleme: 27.08.2015 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle