KAN BAĞIŞINDA BULUNDULAR

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünce kan bağışı kampanyası yapıldı.

13 Mart 2014 Perşembe 10:33
1391 Okunma
KAN BAĞIŞINDA BULUNDULAR

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünce kan bağışı kampanyası yapıldı.  

  Sabah saatlerinde Bilecik Devlet Hastanesinde yapılan kan bağışı kampanyasına Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz ve Bilecik Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman katıldı.

  Kan bağışı kampanyasında konuşan Vali Nayir, tüm çalışanların Tıp Bayramını kutladığını belirtti. Nayir, “Tıp Bayramı eski bir tarihe dayanıyor bildiğim kadarıyla. Bu bayramlar bizim bu alanlarda çalışanlarımızın kendilerini tanıtmalarını, kendi eksikliklerini oturup gündeme getirme açısından önemli günler. Halkında bu alana ilgisinin arttığı günler. Bugün burada arkadaşlarımız kan verme programı gerçekleştiriyorlar. Bende bunlara mesai içerisinde katılmaya çalışacağım. Biliyorsunuz kan, kaynağı insan olan üretilemeyen bir doku ama çok önemli bir ihtiyaç. Acil olduğunda hemen bulunması ve kullanılması gereken bir ürün.  

O yüzden kan verme alışkanlığımızı geliştirmemiz lazım. Kan verme alışkanlığını vatandaşlarımıza yaymamız lazım. Aynı zamanda doktorlarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla kan verme sağlık demek. Vücudun yeniden kan üretmesi, kanın temizlenmesi açısından önemli bir olay. Aynı zamanda tabi ki başkalarına yardım etmemiz açısından toplumsal bir olaydır. Konu kan vermek olunca tabi Kızılay’ımızı da hatırlamak ve takdirle anmak durumundayız. Arkadaşlarımızın çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve tekrardan Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.

  Konuşmanın ardından kan bağışı için kan değerleri kontrol edilen Nayir, ilk kan veren kişi oldu. Vali Nayir ile birlikte Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz, Bilecik Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, hastane personelleri ve vatandaşta kan verdi.

 

)

Son Güncelleme: 13.03.2014 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle