OSMANELİ BELEDİYESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ, ÇEVRE İLLERİN GÖZDESİ OLDU

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 2014 yılında açılan Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, çevre illerdeki vatandaşların gözdesi oldu.

18 Haziran 2016 Cumartesi 07:11
2272 Okunma
OSMANELİ BELEDİYESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ, ÇEVRE İLLERİN GÖZDESİ OLDU

   Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 2014 yılında açılan Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, çevre illerdeki vatandaşların gözdesi oldu.  

 

 

 

     Açıklamalarda bulunan Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Sürekli Eğitim Merkezini 2014 yılının son aylarında Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen bir projeyle kurduklarını söyledi. Bu zamana kadar birçok eğitimler gerçekleştirdiklerini aktaran Kaba, “Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi kurduktan sonra Bilecik bölgesinde sosyal ve kültürel alanda eksik olan kısımların eğitime vermek amacıyla bu kararı aldık.

 

 

     Meclisimiz toplandı, yönetmeliğini belirledik. Kurduktan sonra biz KOSGEB'le, İŞKUR'la, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve sürekli protokollerle ortak eğitimler düzenlemeye başladık. Tabi BEBKA aracılığıyla kurmamız bizim için bir avantaj oldu. Böyle bir destek kurumunun bizim arkamızda olması bizim prestijimizi de arttırdı” dedi.

 


 

  "650 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ VERİLDİ"

 

  Girişimcilik eğitimlerini 2 seneden beri her yıl ayda 2 kere yaptıklarını anlatan Kaba, “2015 yılında yaklaşık 400 kişiye girişimcilik eğitimleri verdik. 2016 yılında şuana kadar 250 kişiye girişimcilik eğitimleri verildi. Girişimcilik eğitimi sertifikasını alan girişimciler malum devletin, KOSGEB'in destekleri var. İşini kurmak isteyen girişimcilere 50 bin lira hibe desteği var. Devlet politikası haline geldi zaten; seçim vaatlerinden birisiydi.

 

 

    Bizde bu devletin vaatlerine yardımcı olmaya çalıştık. Çünkü Bilecik Bölgesi'nde böyle eğitimleri sürekli açan bir kurum yok. KOSGEB’de zaten personel yetersiz sürekli açamıyor. Ticaret odaları açıyor kapatıyor sürdürülebilirliği olmuyor. Biz insanların taleplerini alıyoruz, ne zaman sıra gelirse arıyoruz, insanlar gelip eğitimlerini alıyor. Bilecik Bölgesi'nde yaklaşık 60-70 kişi bu kapsamda işini kurdu. Bize tabi sadece Bilecik'ten değil, Adapazarı, Bursa, İzmit, Ankara yani Erzurum’dan bile gelen gördük biz bu eğitim için.

 

 

     Bizim için hem tanıtım oldu, onlarında iş kurma adımlarında yol gösterici oldu. KOSGEB girişim kurslarına talepler artmaya başladıkça biz personelimizi arttırmaya başladık. Bir istihdam oluşturduk. 200-300 yakın hala bekleyen taleplerimiz var. Obsem.net diye bir sistem kurduk. Bu sistem üzerinden bütün katılımcılar o siteden kendi profillerini oluşturarak eğitimlerimize başvuru yapma imkanına sahip oldular” dedi.

 


 

  "OPERATÖRLÜK EĞİTİMLERİ OSMANELİ'DE İLK"

 

  İŞKUR İl Müdürlüğüyle birlikte yapılan bir protokolden bahseden Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, “Malum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu iş sağlığı mevzuatı kapsamındaki şartlarını ağırlaştırdı. Çalışanların denetimini arttırdı. Sertifikası olmayan, iş sağlığı güvenliği uzmanı olmayan ya da mesleğini belgelendiremeyen işçilerin çalışması yasaklandı. Bizde bu kapsamda sanayide çalışanlara, işverenlere yardımcı olma adına mesleki eğitimlerini biz yapalım dedik. Örneğin bir fabrikada biri çalışıyor ama bunların mesleki eğitimden geçmesi lazım bizlerde protokollerimize onları dahil ederek onların mesleki eğitimlerle ilgili sorunlarını çözüyoruz. 

 

 

    İşte bir fabrikaya vinç operatörü gerekiyor diyor. Bünyesinde 30-40 tane vinç operatörü çalışıyor. Bunu belgelendiremediği sürece kişi ya işten çıkacak ya da bir belgelendiren kuruluş bularak bunların işte kalmalarını sağlayacak. Belgeli, sertifikalı o mesleğin sahibi, o mesleği öğrenmiş bir işçiyi kendi bünyesinde çalıştırma imkanı bulacak. Bu bağlamda birçok operatörlük eğitimlerini bölgede şuanda kimse vermezken biz Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi olarak ilk defa vermeye başladık” ifadelerine yer verdi.


 

  "ÖNCELİĞİMİZ BAYANLARI SOSYAL HAYATA KAZANDIRMAK"

 

  Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, verilen eğitimlerde öncelikleri bayanlar olduğunu söyledi. Sosyal, kültürel eğitimlerimizle evde hapsolmuş hanımların kendileri için hedef kitle olduğunu aktaran Kaba, sözlerine şöyle devam etti:  “İŞKUR'la ortak protokol yaparak bayanları bu eğitimlere teşvik etme amacıyla onlara haceralar vermeye başladık. Biz kendi atölyemizi oluşturduk ve onları ahşap yapma eğitimleriyle, dikiş nakış, pilates gibi sportif etkinliklerle onların hareket edilebilirliğini ve sosyal yaşama kazandırmak adına bir proje oluşturduk. Ev hanımlarını bu faaliyetlere katılmalarına yönelik kurslar düzenlemeye başladık.

 

 

    Şuan devam eden bir ahşap yapma eğitimimiz var. Sanatsal müzik eğitimimiz var. Sabundan meyveler kursu tamamlandı. Aile koçluğu eğitimi var, çocuk gelişimi eğitimi var. En güzel, en faydalı eğitimlerimizden biri bu aslında çocuk gelişimi eğitimi. Çocuk gelişimi eğitimine katılan bir bayan eğitimi aldıktan sonra eşinden dinliyoruz ki iyi ki eğitime katılmış diyor. Kadının evdeki duruşu değişti. Hem çocuğa bakış açısı değişti, çocuğa olan yaklaşımı değişti. Eşi diyor ki her şeyden önce bana yaklaşımı değişti diyor. Osmaneli'ndeki bayanları bu yönde eğitmeye başladık ve sosyal hayata kazandırdığımızı düşünüyorum.”

 


 

   "SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNE TALEP ARTTI"

 

     Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’ne her geçen dönem talebin arttığını hatırlatan Kaba, “Sportif faaliyetlerimiz oldu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yaptığımız sportif faaliyet eğitimlerine başladık. Futbol kursları açtık özellikle kız futbol kursları açtık. Şimdiye kadar yaklaşık 30 tane kız çocuğumuz futbol eğitimi alıyor kendi ilçe stadımızda. 25 tane kız çocuğumuz da basketbol eğitimi alıyor. Yangın eğitimlerimiz var malum itfaiye amirliğimiz var burada. Biz itfaiye personellerimiz iş yerlerine, özellikle okul öğrencilerine eğitim vermek üzere görevlendirdik.

 

 

   Sürekli Eğitim Merkezimize talep artık artmaya başladı. Kursiyerler bizleri tanımaya talep etmeye başladı. Özellikle sanayi kuruluşları da kendi ihtiyaçlarını gidermek adına bizlere başvurmaya başladılar. Bizde yöntem şu bize eksikliklerini bildiriyorlar, bizde bunları düzeltmek adına çalışıyoruz.  Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte yaptığımız çocuklara özel Ağaç Boylama eğitimlerimiz var.  Bu eğitimle şu ana kadar 200 kursiyere eğitim vermiş olduk. İngilizce eğitimlerimiz var. İlk önce belediye ve sürekli eğitim merkezi çalışanlarımızdan başladık. Sonra öğrencilere yönelik bir eğitim açtık onu tamamladık. KPSS, DGS sınavlarına hazırlık eğitimleri açtık” dedi.

Son Güncelleme: 18.06.2016 07:11
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKOsmaneliGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle