BOZÜYÜK'TE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Bozüyük’teki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri açılış programı ile başladı.

14 Nisan 2014 Pazartesi 14:16
1171 Okunma
BOZÜYÜK'TE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Bozüyük’teki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri açılış programı ile başladı.

 Kasımpaşa Merkez Camii bahçesinde düzenlenen açılış programına Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kerim Çiftlikli, müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Burhan Çakır; Diyanet İşleri Başkanlığının 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimizin miladi doğum yılını içine alan haftayı Kutlu Doğum Haftası olarak ilan ettiğini, Peygamber Efendimizi halka daha güzel tanıtmak amacıyla 1994 yılından itibaren de her yıl farklı bir özelliğini konu olarak belirleyip kutlamaların bu doğrultuda yapıldığının bilgisini verdi. 

  Çakır konuşmasının devamında; “Kutlu Doğum Haftasının asıl amacı alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi (S.A.V) efendimizi anmak, bunun yanında anlamak ve o güzel ahlakını yakından tanıyabilmek ve tanıtabilmektir. Samimiyet kalpten ve içten bağlanmak ve sevmek demektir. Sevgilerin en üstünü samimi duygulardır. 

 Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) hayatı buyunca samimiyeti bizlere en güzel şekilde anlatan Peygamberlerden birisidir. Özellikle günümüzde bireysel yaşamın tercih edildiği, yalnız kalabalıkların oluşturulduğu, menfaatin ön plana çıktığı sevginin ve saygının menfaat odaklı olduğu ve gerçek dostun kim olduğu bilinmeyen bir çağda yaşıyoruz. İşte bu nedenledir ki günümüzde samimi duygu taşıyan insanlara daha fazla ihtiyacımız var”dedi.

Konuşmanın hemen ardından programa katılan herkese gül dağıtımı yapılırken Mehteran Takımının konseri ile Mevlana Derneği tarafından sergilenen semazen gösterisi beğeni ile izlendi. Açılış programında son olarak protokol mensuplarının katılımı ile kitap-kültür fuarı hat ve ebru sergisinin açılışı yapıldı. 

Son Güncelleme: 14.04.2014 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle