MEMUR SEN GENEL BAŞKANI YUSUF YAZGAN BİLECİK'TE

01 Ocak 1970 Perşembe 00:00
1125 Okunma
MEMUR SEN GENEL BAŞKANI YUSUF YAZGAN BİLECİK'TE
Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, şu anda kredi ve kredi kartı faizleri hakkında yeni bir yapılanma gelmesi gerektiğini belirterek '' Kamu çalışanları, sabit gelirliler kredi kartı borçlarını ödeyemiyecek pozisyona geldi ve adeta tüketici kredisini veya kredi kartı borcunu yeni bir kredi ile kapatmaya çalışmaları söz konusu ''dedi. ;nbsp;
;nbsp; Bilecik'e gelen Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bilecik İl Temsilciliğinin açılış programına katıldı. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğündeki açılış toplantısına katıldı.
;nbsp; Toplantıda konuşan Genel Başkan Yazgan, Memur Sen Türkiye genelinde üye sayısını hızla arttırıyor. 53 bin üyeye ulaşmış durumdayız. Askeriyede ki sivil memur arkadaşlarda bu yıldan itibaren sendikamıza üye olma hakkını elde ettiler. Sendikamıza hızlı bir üye geçişi olmaktadır'' diyen Genel Başkan Yazgan, Gündemde ki Kredi Kartları hakkında konuşmasına devam etti.
;nbsp; ''Gündemde Kredi Kartları var. Tüketici Kredileri ve krediler hakkında bir kanun tasarısı hazırlanmış durumda. Bu tasarı basına düştü. Bizde sendika olarak inceledik. Ama şunu ifade etmek istiyoruz. Kamu çalışanları olarak Türkiye'de Kamu çalışanları, Sabit Gelirliler kredi kartlarını ödeyemiyecek pozisyona geldi ve adeta tüketici kredisini veya kredi kartı borcunu yeni bir kredi ile kapatma gibi bir durum söz konusu. Bu açıdan burada tehlike çanları çalıyor. Tabi Hükümetin Alkolle mücadelesini ve uyuşturucu ile mücadelesini yerinde görüyoruz ve sigara ile mücadele noktasında önemli adımlar Türkiye'de. Ama bir bu kadar da sıkıntılı ve tehlikeli olan faizle mücadele ve onun ötesinde kredi reklamlarının yapılması son derece yanlış. Bugün yazılı basında olsun görsel basında olsun maalesef kredi, çalışanları ve kamu çalışanlarını kredi kullanmaya teşvik ediyor. Bu noktada teşviklerin azaltılması gerekiyor. Bir takım önlemlerin alınması gerekiyor. Reklamlar açıldığı zaman haberlerin çoğu kredilere yönelik. Bunların mutlaka gözetim ve denetim altında olması gerekiyor ve faize düşmüş bu şekilde kredi kartı borcu olan çalışanların ve kamu çalışanlarının yeni yapılanma çerçevesinde bir takım ciddi kolaylıkların getirilmesi gerekiyor'' dedi.

Son Güncelleme: 01.01.1970 00:00
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBüro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle