BEBKA 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMINI AÇIKLADI

BEBKA 5 BAŞLIKTA HAZIRLANACAK PROJELERE 50 MİLYON TL HİBE DESTEK VERECEK

01 Ocak 1970 Perşembe 00:00
1017 Okunma
BEBKA 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMINI AÇIKLADI

;nbsp;

BİLECİK ;ndash;;nbsp;Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın, 2014 yılı mali destek programları Bilecik'te yapılan toplantı ile tanıtıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, ;ldquo;BEBKA'nın önceki dönemlerde verdiği mali destek programları kapsamında Bilecik'ten 81 proje başvurdu ve 16'sı başarılı olarak destek almaya hak kazandı. Ayrıca doğruda faaliyet ve teknik destek programları da dahil edildiğinde, Bilecik'ten destek alan proje sayısı 42'ye çıkmaktadır. Bu projelerin aldığı mali destek tutarı ise 7 milyon TL'ye yaklaşmıştır. Bu proje sayısı ve mali destek tutarının yeni destek programlarında artmasını bekliyoruz;rdquo; dedi.

Bilecik'teki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile özel sektör kuruluşları yetkililerinin bilgilendirilmesine yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Bilecik Belediye Başkanı ve BEBKA Yönetim Kurulu üyesi Selim Yağcı da, ;ldquo;BEBKA bizleri proje yapmaya yönlendirerek, projeleri yarıştırarak bize Bursa ve Eskişehir ile yarış yapma imkanı sunuyor;rdquo; diye konuştu.

BEBKA'nın mali desteklerinin Bilecik için büyük bir fırsat olduğunu belirten Yağcı, ;ldquo;Bundan sonra proje konularımızı iyi belirleyip, koordineli bir çalışma ile çok sayıda proje hazırlayabilmeliyiz. Hayaller olmazsa sonuçlara gidilemez. Onun için biz de Bilecik olarak çok sayıda proje hazırlamalıyız. Böylece ilimiz ve Bölgemiz daha çok kazanacaktır;rdquo; şeklinde konuştu.

Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin çelik, Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent ve bölgedeki OSB'lerin yetkililerinin da katıldığı toplantıda 2014 yılı mali destek programı hakkında detaylı açılamalarda bulunan BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de, ;ldquo;BEBKA tarafından 2014 yılında desteklenecek ;ldquo;Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük ölçekli Altyapı;rdquo; Programında Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde hizmet ve erişim altyapısını geliştirerek dezavantajlı grupların yaşam kalitesinin ve sosyal hayata katılımlarının artırılması amaçlanıyor. ;lsquo;Kırsalda Ekonomik Gelişim' programında ise Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve tarım dışı faaliyetler ile ekonomik çeşitliliğin sağlanarak gelir artışına katkı sağlanması hedefleniyor;rdquo; dedi.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, diğer programların amaçlarını şöyle özetledi;

;lsquo;İşbirliği ve Gelişim' programının amacı, Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde ortak çalışma kültürü ve işbirliklerinin geliştirilmesi; ;ldquo;çevre Küçük ölçekli Altyapı;rdquo; programının amacı, Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde çevresel kirliliğin azaltılması ve çevrenin korunması için gerekli altyapının inşa edilmesi veya iyileştirilmesi yoluyla bölgenin yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sağlanması; ;lsquo;çevre Dostu üretim' programıyla da, Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde üretim faaliyetlerinden kaynaklanan çevresel etkilerin azaltılması, kaynak ve enerji kullanımındaki verimliliğin arttırılması yoluyla çevre dostu üretime geçişe katkı sağlanması amaçlandı.;rdquo;

Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük ölçekli Altyapı programına 10 milyon TL'lik bir hibe olacağını söyleyen Değirmenci, ;ldquo; Kırsalda Ekonomik Gelişim programına 11 milyon TL, İşbirliği ve Gelişim programına 10 milyon TL, çevre Küçük ölçekli Altyapı programına 9 milyon TL ve çevre Dostu üretim programına 10 milyon TL olmak üzere, 2014 yılı proje teklif çağrılarında toplam 50 milyon TL'nin hibe olarak projelere tahsis edildi;rdquo; şeklinde konuştu.

BEBKA'nın Bilecik'te gerçekleştirdiği tanıtım toplantısının soru cevap bölümünde ise mali destekler ve uygulanmasına yönelik detaylı bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Son Güncelleme: 01.01.1970 00:00
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBEBKA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle