YÖK NEŞTERİ DERİN VURDU

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturmada tüm devlet ve vakıf üniversitesi dekanlarının istifa etmesini istediği açıklandı.

19 Temmuz 2016 Salı 12:17
2724 Okunma
YÖK NEŞTERİ DERİN VURDU

  Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturmada tüm devlet ve vakıf üniversitesi dekanlarının istifa etmesini istediği açıklandı. 

 

 

 Bu çerçevede bin 577 dekanın istifa etmesinin beklendiği belirtildi. İstifası istenen dekanların bin 176'sı devlet, 401’i ise vakıf üniversitelerinden oluşuyor.

İLK İSTİFA AKDENİZ'DEN

YÖK'ün 1577 dekanın istifasını istemesinin ardından Akdeniz Üniversitesi'nde 19 dekan istifa etti.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ: 17 İSTİFA

YÖK'ün istifa talebinin ardından Adana'daki Çukurova Üniversitesi'ndeki (ÇÜ) 17 fakültenin dekanı istifa dilekçesi verdi.

 

 

BİLECİK’TE REKTÖR DAHİL 6 DEKAN VAR

YÖK’ün darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturmada tüm devlet ve vakıf üniversitesi dekanlarının istifa etmesini istediği açıklamasının ardından Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir İlgen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Özbay, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dursun Hazer ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Taş’ın önümüzdeki günlerde istifalarını vermesi gerekiyor. 

 

 Öte yandan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ın sadece Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekilliğinden istifa ederek, rektörlük görevinin başında kalacak. 


Son Güncelleme: 19.07.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle