YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYDU

Bilecik’te açılan sandıklara göre, AK Parti yüzde 37.29, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 29.49 oy alarak 1’er vekil meclise gönderdiler.

08 Haziran 2015 Pazartesi 07:53
2677 Okunma
YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYDU

 Bilecik’te açılan sandıklara göre, AK Parti yüzde 37.29, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 29.49 oy alarak 1’er vekil meclise gönderdiler.  

 

 

  Bilecik’te kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti yüzde 37.29, CHP, 29.49, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)25.80, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yüzde 3.30 oy oranı aldı. Bu sonuçlara göre mecliste Bilecik’i AK Parti'den Halil Eldemir, CHP’den Yaşar Tüzün temsil edecek. Çıkan bu sonuçların ardından Ak Parti cephesinde herhangi bir açıklama yapılmazken, CHP Bilecik Milletvekili seçilen Yaşar Tüzün, 4 senenin ardından tekrar vekil seçilmenin yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. Tüzün, seçim sonuçlarının kesinleştiği an itibari ile partililerin toplandığı Merkez İlçe Başkanlığı binasından partililere seslendi.

 

 

  “BİZ GERÇEKTEN OLMAZI OLAMAZI BAŞARDIK”

 

  "İnanmak zaferin yarısıdır" diyerek sözlerine başlayan Tüzün, “Biz partililer olarak ve çok kıymetli yurttaşlarımızın inancı sayesinde buraya geldik. Biz gerçekten olmazı olamazı başardık. Bu başarımızın sırrı ben inanıyorum ki bütün yurttaşlarımıza bütün teşkilat emekçilerimize ait. 2011'de zaten biz bu mazbatayı emaneten vermiştik. Şimdi bu emaneti geri aldık. O nedenle demek ki Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatı geçmişte nasıl yedi düvele meydan okumuşsa, 1999'da o günkü tabloya karşı seçim kazanmışsa inandığı zaman kazanamayacağı başaramayacağı hiç bir şey yok.

 

 

O nedenle 'maya olmadan hamur kopmaz' derler bizim büyüklerimiz. Maya Cumhuriyet Halk Partisi, maya burası, maya sizlersiniz. Ve halkın da desteği ile birlikte bunu başardık. Şimdi önümüzdeki 3 gün içerisinde kısmet olursa mazbatalarımızı alacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisinde sizleri temsil edeceğiz. Bundan sonra Bilecik için Türkiye için yapılması gereken çok işlerimiz var.

 

 

  “BİLECİK ÜVEY MUAMELESİ GÖRDÜ”

 

  Geçmiş dönemde 2 tane parlamenterin Bilecik'in dışından olmasından dolayı biraz üvey evlat muamelesi gördüğü belirten Tüzün, “Şimdi Bilecik öz evladını seçti ve hiç bir şekilde sırtı yere gelmeyecek. İktidar muhalefet demeden her zaman ve her yerde ve her platformda bizler yine olacağız. Görev yaptığımız süre içerisinde bize oy veren vermeyen bütün Bilecik'in milletvekili olacağım. Bunun sözünü veriyorum yine bu süre içerisinde Bilecik'imizin bu makus tarihi yenebilme adına inşallah çok sağlıklı faydalı ve büyük hizmetleri birlikte gerçekleşeceğiz.  

 

 

 Bana inandınız bize inandınız güvendiniz. Bize partimize üye olmayıp ta başka, başka partilere üye olan bir çok hemşehrilerimiz var. Son oy oranımızın ne olduğunu bilmiyorum, ama zannediyorum ciddi bir hatırı sayılı bir oyla seçilmiş bulunuyoruz. Bu meydan coşkusunu biraz kısmen Bilecik'te yapıp sonrada kuşkusuz bize yürekten destek veren hatta ve hatta birinci parti yapan Bozüyük'e de teşekkür etmem gerekiyor.

 

 

 Bozüyük'te Yaşar Tüzün olarak Çağatay Karaahmet olarak bir tarih yazdık. Bozüyük kendi milletvekili adayları varken bizleri Cumhuriyet Halk Partisini Yaşar Tüzün'ü Çağatay Karaahmet'i birinci parti yapmanın onlarda onurunu ve gururunu yaşıyorlar” dedi.

 

 

 

  Ayrıca, bir önceki dönem milletvekili olan MHP adayı Bahattin Şeker bu dönem meclise giremedi.

 

Son Güncelleme: 08.06.2015 07:53
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle