YAZ MEYVELERİ TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

Yazın gelmesi ile birlikte yaz meyveleri manav tezgahlarında yerini alırken, dolardaki artış bazı ürünlerde tezgahlara da yansıdı.

16 Nisan 2015 Perşembe 10:00
1481 Okunma
YAZ MEYVELERİ TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI
 Yazın gelmesi ile birlikte yaz meyveleri manav tezgahlarında yerini alırken, dolardaki artış bazı ürünlerde tezgahlara da yansıdı.  
 
 
 
 Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yaz meyvelerinde çıkması vatandaşların ve satıcıların da yüzünü güldürürken, dolardaki artış yurt dışından gelen meyve fiyatlarını etkiledi. Konu hakkında açıklama yapan Bilecik’te manav sahibi Kadir Demirbaş, fiyatların biraz yüksek olmasından dolayı yaz meyvelerine fazla bir talep olmadığını belirtti. Demirbaş, “Mecburen ihtiyacı olanlar için bulunmaz bir fırsat. İnsanlar kilo bazında özendikleri kadar 150 gram 200 gram bu şartlarda alıyorlar. Yaz karpuzumuz başladı, karpuzda 1 dilime kadar verebiliyoruz, isterseniz yarım çeyrek hatta bir ısırımlık bile verebiliyoruz müşterinin ihtiyaçlarına göre. Ama bu hafta daha da aşağıya düşüp talep daha fazla olacak. Talep fazla olduğu zaman bizim de öbür tarafa talebimiz daha çok olacak, inşallah en kısa zamanda daha da çoğaltabileceğiz. Kavun başladı, mevsimine göre pahalı sayılmaz normal bile aslında. Ama karpuza olan talep daha fazla. Kavunu şuanda sadece hamile bayanlar istediği için getirdik. Kilosu 10 TL. Çileğin kilosu 5 lira, çağla 5 lira, erik 8 lira, 8 liraya düşünce talep daha fazla olmaya başladı. Herkes zaten sene başından beri mandalina, portakal, elma tüketerek usandılar. Biz nasıl satmaktan usandıysak, artık onlarda usandı. Talep fazla olunca fiyatlarda yavaş yavaş düşmeye başlıyor” dedi.
 
 
 
 
  “MUZUN KOLİSİ 110 TL’YE GELDİ”
 
  Bir mal ne kadar pahalı olursa kar marjının da o kadar az olduğunu belirten manav Kadir Demirbaş, “Muzun gelişi doların yükselişine bağlı olduğu için şuanda muz koli olarak 110 TL olarak geldi ve 6  TL’ye geliyor kilosu. Yaklaşık 2 katı fiyatı arttı. Fakat bu sefer karpuz ucuz olduğu için tüketici karpuza yöneliyor. Hem ucuz olduğu için hem de karpuz yaz mevsiminde yenecek en güzel meyvedir. Çocuklarında en çok sevdiği meyvelerden birisidir. Bizim işlerimiz daha yeni başladı. Biz yaklaşık 3-3,5 buçuk aydır çalışmıyorduk. Manavlar, pazarlar hiç doğru düzgün para kazanamıyordu. Hep zarar üzerine gidiyordu. Yeni seneyle beraber daha güzel daha mutlu kazançlı günler olacak” dedi.
 
 
 
 

Son Güncelleme: 16.04.2015 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle