ÜÇ AYLAR YARIN BAŞLIYOR

Mübarek Ramazan ayının habercisi olan üç aylar başlıyor.

29 Nisan 2014 Salı 12:47
829 Okunma
ÜÇ AYLAR YARIN BAŞLIYOR

Üç aylardan Recep ayı yarın başlıyor. İslam alimlerinin Recep ayı için tövbe, hürmet ve ibadet; Şaban, muhabbet ve hizmet; Ramazan ise yakınlık ve nimet aydır dediği mübarek üç aylar yarın başlıyor.

 Üç ayların başlangıcıyla alakalı bir mesaj yayımlayan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Zaman ve mekânlar bütün kıymet ve kutsiyetini, hakikatte Allah'ın dilemesinden aldığını, bu İlâhî takdir ise varlıklar için bin bir maslahat ve hikmetler içerdiğini belirtti.

 Akkuş, "Mübarek  ay,  gün  ve  geceler,  İslâm'ın  şeairindendir;  hususi  kıymetleri  ve kerametleri vardır. Kâinat, semavat, feza-yı âlem ve bütün varlıklar da adeta bu kutlu zaman dilimlerine hürmet etmektedir. Âyet  veya  hadîslerin,  kutsallığını  tespit  ettiği  ve  Mü'minlerin  de  yüzyıllardan beridir kutladığı bu mübarek ay, gün ve geceler, senenin içine dağılmış vaziyette bulunmaktadır. Sevgili  Peygamberimiz  (sas)'in  hicretini  esas  alan  ay  takvimine  göre  Recep, Şaban  ve  Ramazan  ayları  öncelikli  olan  kutsal  aylardır.  İslâm  toplumunda  bu aylara “Üç Aylar” denilmiştir. Toplumumuzun  özel  bir  değer  verdiği;  rahmeti,  feyzi  ve  bereketi  bol  olan Recep  Ayı  ile  başlayıp,  Şaban  Ayı  ile  süren  ve  Ramazan  Ayı  ile  son  bulan huzur  ve maneviyat mevsimine, Cenab-ı  Hakk’ın lütfu ile  bir  kez  daha  girmiş bulunuyoruz.    1  Mayıs  Perşembe  Gecesi  ise  Regaib  Kandili’ni  idrak  etmiş olacağız" diye ifade etti.

Son Güncelleme: 29.04.2014 12:47
Anahtar Kelimeler:
üç Aylar Başlıyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle