TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER, SİGARANIN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN FUTBOL MAÇI YAPTI

Şubat Sigarayı Bırakma Günü” münasebetiyle Bilecik’te M Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutuklular için sigaranın zararlarına dikkat çekme ve farkındalık uyandırma temalı futbol maçı organize edildi.

11 Şubat 2016 Perşembe 11:56
1348 Okunma
TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER, SİGARANIN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN FUTBOL MAÇI YAPTI

''9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” münasebetiyle Bilecik’te M Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutuklular için sigaranın zararlarına dikkat çekme ve farkındalık uyandırma temalı futbol maçı organize edildi.

 

 

  Organizasyon kapsamında M Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumunda düzenlenen futbol maça, Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Ömer Balcı, Bilecik Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Fatma Selvi Karaman, Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı şube müdürleri ve personelleri katıldı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü sponsorluğunda gerçekleştirilen müsabaka Bilecik Vali Yardımcı Ekrem Ballı’nın başlama vuruşu ile başlayarak büyük bir çekişme içerisinde geçti.  

 

 

  Bilecik Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Engin Sarıkaya, M Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumu hükümlü ve tutuklulara sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri konulu konferans verdi. Konferansta sigara bağımlığının bilişsel, davranışsal ve psikolojik açıdan önemli sağlık sorunlarına yol açtığını anlatan Sarıkaya, “Bağımlılıktan kurtulmanın mümkün olduğunu bunun için herkesin Sağlık Bakanlığının sunduğu bilimsel kanıtlardan yararlanarak hazırladıkları imkanlardan yararlanabileceklerini ve sunulan davranışsal ve ilaçlı tedavi yöntemlerinin çözümler alıyoruz” dedi.

 

 

  Maç sonrasında kurumu ziyaret eden Vali Yardımcısı Ballı ve beraberindekiler, kurumda devam eden erkek berberliği, ebru sanatı kursu ve bağlama düzeni eğitimi kurslarını gezdiler. Kursiyer hükümlü ve tutuklular Vali Yardımcısı Ballı ile beraberindeki heyete mini bir konser verdi.

 

 

  Son olarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, maçta galip gelen takıma kupasını ve Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem Ballı ile Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Ömer Balcı'ya tablo taktim etti.

 

Son Güncelleme: 11.02.2016 11:56
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKFutbolGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle