TÜRKİYE ÇİMSE-İŞ BOZÜYÜK ŞUBE BAŞKANI HASAN EMER'DEN ÇARPICI İDDİA

Türkiye Çimse-İş Bozüyük Şube Başkanı Hasan Emer, üyelerinin tüm haklarını savunduklarını ve üyelerinin aleyhine hiçbir uygulamaya imza atmayacaklarını belirtti.

07 Şubat 2017 Salı 11:25
5876 Okunma
TÜRKİYE ÇİMSE-İŞ BOZÜYÜK ŞUBE BAŞKANI HASAN EMER'DEN ÇARPICI İDDİA

  Türkiye Çimse-İş Bozüyük Şube Başkanı Hasan Emer, üyelerinin tüm haklarını savunduklarını ve üyelerinin aleyhine hiçbir uygulamaya imza atmayacaklarını belirtti. 

 

 

  Türkiye Çimse-İş Bozüyük Şube Başkanı Hasan Emer, Bilecik’teki Türkiye Çimse-İş Sendikası Anadolu Bölge Temsilciliğinde yaptığı basın açıklamasında, 2013 yılı sonralarında Porland Porselen işçilerin büyük çoğunluğunun, sendikal hakkını kullanarak sendikalarına üye olduğunu söyledi. Çalışanlarla Toplu İş Sözleşmesi imzalamak üzere Çalışma Bakanlığı tarafından sendikalarına yetki tespit belgesi verildiğini anlatan Emer, “Ancak o zamana kadar, işçilerin kendi menfaatine ve insafına göre çalıştıran Porland işvereni, fabrikaya sendikanın girmesini sindirememiş, bu kadar düzenin bozulmaması için yetki tespitine itiraz etmiştir. İşçilerin iradesini ve anayasal özgürlüğünü hiçe sayan İşveren, hukuk karşısında bir sonuç alamayacağını çok iyi bildiği için, üye olanları işten çıkarmaya başlamış, tehditle, onları sendikadan istifa etmeye zorlamıştır. Ekmeği ile tehdit edilen üyelerimiz ne yazık ki bu şiddetli baskılara direnç gösterememiştir. İşverenin bu şartlarda toplu sözleşme imzalanırsa geri çekeceğini beyan etmesi üzerine, bizler de işyerinde çalışma barışının bozulmaması adına, 3 yıllık makul bir toplu sözleşmeye imza attık. İmzalamış olduğumuz bu toplu iş sözleşmesinin 3’üncü yıl zammı, yasal asgari ücrete gelen zammının 1 puan refah payı eklenerek uygulanması gerekmekteyken, işveren bu zammı vermeyeceğini sözlü ve yazılı olarak bizlere bildirmiştir. Ancak işyerinde çalışmakta olan üyelerimizin büyük çoğunluğu zaten asgari ücret ile çalıştığından işverenin vermek istediği zam, aslında yasal olarak da yapmak zorunda olduğu bir artıştı. Bizler hem yasadan hem de toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini bildirdik. Bunun üzerine Porland işverene üyelerimizi fabrika yemekhanesinde toplamış, yükümlülüklerini yerine getirmeyeceğini, gerekirse fabrikayı kapatacağını ilan etmiş, yine anayasal suç işleyerek, tehdit ve şantajla üyelerimizi istifaya zorlamıştır” dedi.

 

 

 

  “Bu taslağa göre Porland işçisi asgari ücretten asla kurtulamayacaktır”

 

 

  Türkiye Çimse-İş Bozüyük Şube Başkanı Hasan Emer, Türkiye’deki tüm teşkilatlarının Bilecik'e geldiğini ve Türk işçi hareketlerinin de desteği ile büyük bir miting düzenlediklerini belirterek, “Bu mitingde Porland işçisinin bu haklı davasını sonuna kadar arkasında olduğunu göstermiş, aynı zamanda işverene bu yanlış uygulamalarından bir an önce vazgeçmesi için sesini duyurmuştur. Sendikamız daima üyelerinin arkasında durarak geri adım atmamış ve hukuk mücadelesi başlamıştır. İşverenin amaçsız tehditleri karşısında ne yazık ki üyelerimiz, emekten gelen örgütlü gücünü kullanamayarak bir, bir sendikadan istifa etmişlerdir. Biz Sendika olarak Toplu İş Sözleşmesinin tüm kazanımlarının arkasındayız ve hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

 

 

 Porland Yöneticileri yaptıkları usulsüz uygulamanın sonunda ödemek zorunda kalacakları yüklü tazminatları bildiği için sendikamızla samimiyetsiz bir şekilde zaman kazanmaya yönelik diyaloglar sürdürmeye çalışmıştır. Ancak, öne sürdükleri yeni dönem sözleşme teklifi Porland işçisinin mevcut kazanımlarını geriye götürecek, hak kayıplarıyla dolu bir taslaktır. Bu taslağı kabul edersek ‘tüm işçileri sendikanıza üye yaparız’ diyerek hem Porland işçisini hem de Türkiye Çimse-İş Sendikasını ipotek altına almaya yönelik seviyesiz tekliflerde bulunmuşlardır. İşverenin sendikamıza sunmuş olduğu sözleşme teklifi budur. Biz bunu kabul etmedik. Bu taslağa göre Porland işçisi asgari ücretten asla kurtulamayacaktır. Ancak ne yazık ki; Genel Başkanlarımızın kabul etmediği bu teklif, bireysel sözleşme olarak işçilere baskı altında tek tek imzalatılmıştır. Türkiye Çimse-İş Sendikasının kararlı dik duruşu karşısında, yetki hesabına girişen işveren, Gebze’de bulunan iş yerini kapatmış Porland Bilecik Fabrikasında çalışan üyelerimizi huzuruna çağırarak bizzat istifa ettirmiş, böylece Ocak ayında yetki almamız engellenmiştir. Böylece en başından itibaren iş yerinde sendikayı içine sindiremeyen, kuruduğu modern kölelik sistemi ile işçisini boyun eğmeye mahkum etmeye alışmış bu zihniyet, şunu bilmelidir ki; biz sendikal davamızdan taviz vermeyeceğiz. Emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Türkiye Çimse-İş Sendikası Üyelerinin aleyhine hiçbir uygulamaya imza atmayacaktır. Türkiye Çimse-İş Sendikası adaletin yanındadır, hakkın yanındadır, alın terinin yanındadır. Türkiye Çimse-İş Sendikası haksızlığın dayatmanın ve zulmün karşısındadır. Var olduğu sürece de kaşısın da olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.02.2017 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle