TEKZİP

“18.10.2016 tarihinde www.iha.com internet sitesinde yayınlanan “4 defa hastaneye gittiler, teşhis konulamadı” başlıklı haberin ilk paragrafta belirtilen 04.11.2016 tarihinde yoğun olduğum ve sadece randevulu hastalara baktığım iddiası gerçek ile bağdaşmamaktadır.

19 Aralık 2016 Pazartesi 11:02
1177 Okunma
TEKZİP

“18.10.2016 tarihinde www.iha.com internet sitesinde yayınlanan “4 defa hastaneye gittiler, teşhis konulamadı” başlıklı haberin ilk paragrafta belirtilen 04.11.2016 tarihinde yoğun olduğum ve sadece randevulu hastalara baktığım iddiası gerçek ile bağdaşmamaktadır.            Belirtilen günde tarafımdan 66 hasta bakılmış olup bunlardan sadece 22’si randevulu, diğerleri randevusuzdur. Belirtilen bilgilere kayıtlar üzerinden ulaşılabilirken haber ajansı tarafından herhangi bir inceleme yapılmadan haber düzenlenmiştir. Bilecik Devlet Hastanesinde tek hekim olarak tüm ay boyunca hiç izin almadan 7 gün/ 24 saat icap-acil-servis-poliklinik-yenidoğan hizmetlerini tek başıma yürütmekteyim. Hastaların mağduriyetini gidermek, onlara faydalı olmak için randevusu olmayan hastalara da aynı özenle bakmaktayım. Hastalar için muayene, sonuç ve reçete için ayrılan süre düşünülünce gün içerisinde hastanemize başvuran tüm hastalara bakmam fiziki olarak mümkün değildir. Bu nedenle bu hizmetin bir kısmını acildeki hekimlerimiz üstlenmektedir. Kaldı ki 07.11.2016 tarihinde muayene edilen 78 hastadan 60 sıra numarasıyla yine randevusu olmadan 15:02’de kabul işlemi gerçekleşmiştir. Kayıtlarımdan baktığım üzere hasta, halsizlik, öksürük, hafif ateş ve burun akıntısı yakınmalarına sahiptir. Muayene bulgusu olarak geniz akıntısı saptanmış olup, atipik etkenler göz önünde bulundurularak makrolid gurubu antibiyotik başlanmıştır. Hasta belirtilen hastalığın prodromal döneminde başvurmuş olup o günkü muayenesinde henüz pnömoniye ait bulguları (hızlı soluk alıp verme, nefes darlığı, akciğer seslerinde değişiklik) bulunmamaktadır, hastanın daha sonraki günlerde pnömoni buguları gelişmiş, ancak kontrolde yine polikiliğine gelmeyi tercih etmemiştir. Pnömoniye bağlı parapnömonik effüzyon (sıvı toplanması) ise anlatıldığı gibi acil ameliyata alınmamıştır. Haberin bu kısmında gerçeği çarpıtma ve uygunsuz hedef gösterme mevcuttur. Hasta 11.11.2016 tarihinde Tıp Fakültesine yatmış olup acil ameliyata alınmamış, tedavisine yani antibiyotiklerine damar yolu ile devam edilmiştir. Hastanede yatışının 4’üncü gününde 15.11.2016 tarihinde sıvının belirli bir düzeyin üzerine çıkması sonucu bu bölgeye tüp takılmıştır. Prömoniye bağlı sıvı toplanması hastalığa ait bir komplikasyondur” 

Son Güncelleme: 19.12.2016 11:02
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKGüncelTEKZİP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle