"Tarımsal Araştırmalar ve Ekonomiye Katkı" Konferansı Yapıldı

Bilecik'te Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından "Tarımsal Araştırmalar ve Ekonomiye Katkı" konulu konferans düzenlendi.

15 Mayıs 2014 Perşembe 16:03
1338 Okunma

 Bilecik'te Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından "Tarımsal Araştırmalar ve Ekonomiye Katkı" konulu konferans düzenlendi.

 Bilecik Şey Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından düzenlenen konferansta konuşma yapan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağındaki olayda hayatlarını kaybeden maden işçilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı dilediğini belirtti. Türkiye'de tarım araştırmasına yeterince önem verilmediğini öne süren Burak, "Kamuoyunun da Ar-Ge ile fazla ilgisi olmadığını biliyoruz.

 Şükürler olsun ki son yıllarda Türkiye'de genel tarımsal Ar-Ge'ye verilen değer arttı ve ülkelerin gelişmişlik düzeyi aslında milli hasılatlardan Ar-Ge'ye ayırdıkları paylarla ölçülüyor. Mesela Amerika ve Birleşik Devletleri (ABD) ve Japonya'da elde edilen milli gelirlerin yüzde 3, yüzde 4 ünü Ar-Ge'ye ayırıyorlar. Ülkemizde 10 sene öncesine bu rakam binde 5 idi ama şimdi yüzde 1'e kadar yükseldi" dedi.

 Konferansa, Bilecik Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, üniversite bölüm hocaları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Son Güncelleme: 15.05.2014 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle