İLİMİZDE İLK DEFA İL SPOR ŞURASI YAPILDI

Bilecik İl Spor şurası toplantısı Valisi Ahmet Hamdi Nayir Başkanlığında yapıldı.

15 Mayıs 2014 Perşembe 16:13
1607 Okunma
İLİMİZDE İLK DEFA İL SPOR ŞURASI YAPILDI

Bilecik İl Spor şurası toplantısı Valisi Ahmet Hamdi Nayir Başkanlığında yapıldı.

 İlimizde Vali başkanlığında ilk defa İl Genel Meclis Salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz , Gençlik Ve Spor İl Müdür Lütfi Doyuk, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, spor branşları İl temsilcileri, spor kulüpleri başkanları, idari yöneticiler katıldı.

 Toplantıda gündeme spor müsabakalarında kalifiye sağlık personelinin ve ambulansın bulunmaması damga vurdu. Toplantıda konuşma yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ilimizin sanayisini, tarımını, sağlığını ve eğitimini düşündükleri kadar sporu da düşünmek görevleri olduğunu belirtti. Nayir, Devletin görevleri arasındaki hususlardan biri spordur. Spor, yalnızca Gençlik Hizmetleri ve Spor il ve ilçe teşkilatımıza bırakılan bir iş değil. Aynı zamanda diğer birimlere de yetki verilmiş “ dedi.

 Bilecik Valisinin konuşmasının ardından İl Gençlik ve Spor İl müdürlüğünce düzenlenen il genelinde yapılan faaliyetleri gösteren bir slayt gösterisi yapıldı. Yapılan slayt ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Şube Müdürü Battal Yılmaz, ASFK Başkanı Nusret Tosun ilimizde yapılan spor açısından önem taşıyan konulara gündeme getirdiler.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant konuşmasında, İl Özel İdaresi olarak görev ve amaçlarımız arasında spora hizmet etmek olduğunu belirtti. Nalbant, “ Bizde bilindiği üzere koyulan bütçe ile amatör spor kulüplerine yardımda bulunuyoruz. Spor kulüpleri zaten her türlü malzemeyi alabiliyorlar. Yaptığımız malzemelerin memnuniyet oranı yapılan şartnamelerden olayı düşük oluyor. Bizden en çok beklenen nakli ve nakdi yardım. Özellikle de il dışına gidildiği zaman oluyor bu beklentiler “ dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Şube Müdürü Battal Yılmaz ise, Üniversitelerinde 13 bine yakın öğrencimiz ve bine yakın personelimizle ile hizmet verdiklerini belirtti. Yılmaz, “ Üniversite olarak Türkiye Üniversiteler Federasyonu’nun belirlediği çeşitli dallara katıldık ve çeşitli dereceler elde ettik. Türkiye Üniversiteler Federasyonu’nun her yıl düzenlediği faaliyetlere kurulduğumuz günden beri Türkiye Şampiyonası dâhil en az bir ev sahipliği yaptık “ dedi.

 ASKF Başkanı Nusret tosun konuşmasında, spor müsabakalarında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ücreti federasyon tarafından karşılanmasına rağmen sağlık personeli görevlendirilmediğini, müsabakalarda yaşanacak sakatlıklar herkesi üzeceğini dile getirerek, Vali Nayir’den bu konu hakkında yardım istedi. Tosun, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmeye müsait olduğu günümüzde bütün alışkanlıklara son vermenin en etkenli yöntemi spora yöneltmek ve sporu sevdirmektir. Gençlerimizi kazanmanın yolu spordur. Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans ve sağlık personeli görevlendirilmesi çok önemli. Sağlık müdürlüğü çoğu maça ve çoğu müsabakaya ne ambulans nede sağlık personeli gönderiyor. Sağlık sertifikası verdikleri insanlar sağlıkçı olarak geliyor” dedi.

Konuşmaların ardından söz alanlar arasında en önemli konu Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kabanın,  dile getirdiği  sağlık memuru ve ambulans görevlendirilmesiyle ilgili sorun oldu. Kaba, “ Osmaneli’de her yıl atıcılık müsabakalarının düzenlendiğini ve Türkiye genelinden çok sayıda atıcıyı ağırlıyoruz. Ancak saati 145 lira olan ambulans kirasının tüm günlük bir spor etkinliğinde yaklaşık 1500 lira gibi bir maliyet oluşuyor ve bu bedeli karşılamakta zorlanıyoruz. Sayım Valim, resmi olan bu tip etkinliklerde yaşanan ambulans ücreti sorununa çözüm bulmanızı istiyoruz “ dedi.

 Konuşmanın ardından söz isteyen İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, ambulans ücretinin 150 liraya yükseldiğini dile getirdi. Yılmaz, “ Resmi ve Dini Bayramlar haricinde ambulans ve personel görevlendirilmemektedir. Ambulans harici personel vermemizde mümkün değil yönetmelik gereği. Bu nedenle Gençlik ve Spor Müdürlüğüyle ortaklaşa ilk yardım eğitimi veriyoruz. Bu eğitimlere bütün sporcular katılsa onlar için daha yararlı olur. Ambulans tarifelerinin yönetmelikte belirtildiği gibi bunla ilgili bir düzeltme yapamıyoruz. Bu yönetmelik Bakanlığımız tarafından geliyor “ dedi.

 Yapılan Konuşmalar ardından karşılıklı fikir alışverişi yapılarak Bilecik’te sporun gelişmesi için bu toplantının devamının gelmesi temennileri ile toplantı sona erdi.

Son Güncelleme: 15.05.2014 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle