ŞUBAT AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bilecik Belediye Şubat ayı Meclis Gündemi Meclis Başkan Vekili Süleyman Özdemir Başkanlığında Yapıldı. Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan Meclis toplatışının gündeminde İmar Konularının görüşülmesi ve Başkanlıkça ve Meclis Üyelerince getirilecek konular başlıklı 2 gündem maddesinden oluştu.

05 Şubat 2014 Çarşamba 10:36
1341 Okunma
ŞUBAT AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bilecik Belediye Şubat ayı Meclis Gündemi  Meclis Başkan Vekili Süleyman Özdemir Başkanlığında Yapıldı. Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan Meclis toplatışının gündeminde İmar Konularının görüşülmesi ve Başkanlıkça ve Meclis Üyelerince getirilecek konular başlıklı 2 gündem maddesinden oluştu.

 Mecliste yaşanan tartışmanın çıktığı konu ise Bilecik İline BEBKA tarafından yapılacak hal binası ve soğuk hava deposunun yeri için Meclis kararı istemesi üzerine gerçekleşti. Bu yapılacak proje için BEBKA yetkililerinin gösterdiği yer Meclis Üyeleri fikir ayrılığına düşmesine neden oldu.

 Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Zafer Atasev söz isteyerek yapılacak projenin Bilecik’e çok uzak olduğunu ve istenilen yere yapılırsa Bilecik’e hiçbir faydası olmayacağını belirtti. Atasev,” İstasyon Mahallesi Çevre yolu yapılınca çok ihmal edildi. Burada yaşayan esnaf perişan olmuş durumda. Bence İstasyon Mahallesine yapılsın bu mahalle canlanması için hal binasını ve soğuk hava deposunu buraya yakın bir yere yapılsın” dedi.  Bu projenin yeri için Meclisin oylarına sunuldu ve Oy çokluğu ile kabul edildi.

 Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Meclis ise Bilecik Belediye Meclis Başkanlığına 7 maddeli bir soru ve bu soruların yanıtlarının verilmesi konusunda bir önerge verdi. Meclis Başkan Vekili Süleyman Özdemir bu soruları yazılı olarak verebilecekleri söyledi. Bunun üzerine CHP Meclis Üyeleri sözlü olarak istemelerinin ardından Süleyman Özdemir ben bu sorulara sözlü olarak cevap verebilmem için vakfı olmam lazım o işe diye cevap verdi. Süleyman Özdemir’in bu yanıtı üzerine CHP meclis üyeleri sizde Meclis Üyesisiniz, Encümendesiniz demeleri üzerine Özdemir sadece 6. Sıradaki soruya cevap verdi.

 İşte o merakla cevapları beklenen sorular.

1: İlimiz İçin yaptırılan tanıtım, organizasyon ve hazırlatılan Türk Sanat Müziği CD’leri için harcanan para ne kadardır.

2: Kahve dağıtılarak yapılan çekilişlerin ücretleri Belediye bütçesinden mi karşılanmaktadır. Bu ücret ne kadardır.

3: Katı atık tesisinin akıbetinin ne olduğu ve Belediyemizin ödeme yaptı  ise bu ödeme ne kadardır.

4: Orta refüjler için toplam maliyet 1.061.498.00 TL olduğu ve başka bir firmanın da aynı iş için 281.193,00 TL teklif verdiği doğrumu dur. Bu teklif neden elenerek çok daha yüksek bir fiyata bu işi yaptırdınız. Gerekli maliyet analizi yapılmayarak Belediyemiz zarara mı uğratılmıştır.

5: Belediyemiz tarafından yapılan otopark harçları banka hesabında ne kadardır. Bu toplanan para kullanılmış mıdır. Kullanıldı ise nereye ve hangi amaçla kullanılmıştır. Kanun maddesinin 3. Bölüm Mali Hükümler Bölümünün otopark hesabından yapılacak harcamalar Madde-11 deki tarif dışında kullanılıp kullanılmadığını açıklarmısınız.

6 :Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmada hangi noktaya varılmıştır. Kaç vatandaşımız buna evet kaçı hayır demiştir.

 

7: Yakın zaman içinde yapılacak konserlerin ne kadar harcama ile gerçekleştiğini ve afişlerinin altında yer alan davetiye ile ibaresinin ne anlama geldiğini yanıtlarmısınız.

Son Güncelleme: 05.02.2014 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle