SÖĞÜT YOĞUNLUĞU KALDIRAMADI

 Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu sene 737'ncisi düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında ilçeye gelen binlerce kişi, alandaki yetersizlikler dolayısıyla mağduriyet yaşadı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
10 Eylül 2018 Pazartesi 14:15
1690 Okunma
SÖĞÜT YOĞUNLUĞU KALDIRAMADI

   Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu sene 737'ncisi düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında ilçeye gelen binlerce kişi, alandaki yetersizlikler dolayısıyla mağduriyet yaşadı.


 Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve binlerce kişinin katılımları ile Söğüt Belediye Tören Alanı'nda kutlandı.

 İlçeye başta İstanbul, Balıkesir, Kütahya, Bursa, Eskişehir olmak üzere farklı şehirlerden vatandaşlar katıldı. Günler öncesinden Bilecik Valisi Tahir Büyükakın'ın davetleri sonrasında ilçeye binlerce kişi geldi.

 Bunların bir kısmı alanın tıka basa dolması sonrasında güvenlik şeridinin dışında kalırken alana alınmayanlar adeta isyan etti. Bu yıl güvenlik önlemlerinin önceki yıllara göre daha fazla olduğunu gözlemlenirken vatandaşlar bu kadar sıkı önleme tepki gösterdi.


İLÇE BU KADAR KİŞİYİ KALDIRMADI

 Şenliklere gösteriler kadar organizasyondaki eksiklikler de damga vurdu. Ertuğrulgazi Türbesi etrafında sınırlı sayıda bulunan tuvaletler ilçeye gelenlere yetmezken, yoğunluktan taşan tuvaletler vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yine alanda dağıtılan şifalı pilav ilgi görürken, kaşık ve çatalların kısa sürede tükenmesi sonrası yetersiz kalması yemeği yerken vatandaşlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar, ilçe belediyesinin su bile dağıtmadığını iddia ederken bu konuda da sıkıntılar yaşadıklarını sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi.



BASIN MENSUPLARINI ADETA ORADAN ORAYA GEZDİRD
İLER


  Sabahın erken saatlerinde Bilecik Valiliği resmi aracı ve kendi araçları ilçeye gelen yerel ve ulusal basın mensupları güvenlik engeline takıldı. Bilecik Valiliğinin resmi aracını bile yok sayan polisler basın mensuplarını adeta oradan oraya gezdirdi. En sonunda bir noktadan giriş yapabilen basın mensupları, bu sefer de alan girişinde didik didik arandılar.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

  İlçede törenlerin yapılacağı günün gece yarısından itibaren tüm cadde ve sokaklar trafiğe kapatılırken, ilçe halkı evlerine araçlarıyla gidemedikleri için tepki gösterdi. Çekilen güvenlik şeritleri ve beton bariyerler yüzünden zor anlar yaşayan ilçe halkı, tepkileri sosyal medya üzerinde paylaşımları ile dile getirdi. İlçe halkı kendilerine de bu konuda kimsenin yardımcı olmadığını kaydetti.

Son Güncelleme: 10.09.2018 14:49
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan yılmaz 2018-09-11 10:40:14

Belediyeyi eksik bulanlar diğer beklediyeler sizler nerdesiniz burası her sene aynı artan bir kalabalık iken sizler sadece SÖĞÜT te alkış mı bekliyorsunuz suç hepininizin

Avatar
hasan yılmaz 2018-09-11 10:48:08

Önce YÖRÜK BAYRAMI ve ERTUĞRULGAZİ Yİ ANMA ŞENLİKLERİ mi ona göre hareket edelim söğütte ne zaman misafir gelen yörükler parti gözetmeksizin geliyorsa devlet erkanı ona göre hareket edecek ben orayı parti yeri değil halkın kaynaşma tanışma öğrenme yeri olarak görmediğim sürece gitmek istemiyorum.Bu kadar güvenlik neden halk neden darboğaz ediliyor..Eksiklik olarakta neden bu aylar öncesinden görülmedi de belediye IYI partiye geçti niye hesap kesiliyor .

Avatar
Komando 3411 2018-09-11 23:56:01

Güvenlik önemli

banner22

resim yükleresim yükle